Betaling aan werknemer

Gewijzigd op Tue, 26 Mar 2024 om 03:28 PM

Alle banktransacties die zijn geüpload in Yuki komen in de workflow 'Te verwerken banktransacties terecht. Voor de afhandeling van de banktransacties kan er sprake zijn van drie situaties:

• IDR heeft de banktransactie herkend en stelt een match met een betaling voor
  • IDR heeft de banktransactie herkend maar kan geen directe match met een betaling voorstellen
  • IDR heeft de banktransactie niet herkend waardoor de transactie handmatig moet worden verwerkt.

Dit artikel beschrijft de derde situatie.

Elk bedrijf dat personeel in dienst heeft zal loon moeten betalen.

De actie Betaling aan werknemer wordt gebruikt om de betaling direct vanuit de banktransactie op RC personeel te boeken.

Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in een domein kan banktransacties in de workflow 'Te verwerken banktransacties' verwerken.

Om te beginnen met het verwerken van banktransacties open je het domein. Het scherm Backoffice workflow wordt altijd standaard geopend. Klik in dit scherm op de tegel Bank om de workflow Te verwerken banktransacties te openen.

Klik in het nu geopende scherm op de > voor een banktransactieregel. Het volgende scherm kan verschijnen:

Klik nu op de knop Acties en vervolgens op Betaling aan werknemer. Je ziet nu het volgende invoerscherm:

Klik nu op Zoek achter het veld Werknemer. Selecteer nu de juiste werknemer. Klik op de knop Bewaren. Je ziet nu het volgende scherm:

Er is nog geen salarisstrook van maart 2017 verwerkt voor deze werknemer. Klik daarom op de knop Afgehandeld waardoor de volgende transactie in de workflow wordt getoond.