Accounting webservice

Gewijzigd op Fri, 04 Nov 2022 om 10:53 AM

Deze webservice biedt methodes om financiële rapportages op te halen en memoriaalboekingen aan te maken. Deze webservice werkt via SOAP

LET OP!

De btw wordt niet via XML aangeleverd en moet dus als een aparte memoriaalboeking worden aangemaakt in Yuki.

Webadres

De webservice, een testapplicatie, een omschrijving van de velden en de procedures vind je op het webadres hieronder:

https://api.yukiworks.nl/ws/Accounting.asmx

Accounting Methodes

ProcessJournal(sessionID, administrationID, xmlDoc)

De Yuki memoriaalboekingen webservice maakt op basis van de aangeleverde XML een memoriaaldocument aan.

AdministrationID(sessionID, administrationName)

Geeft een administratie ID op basis van de naam van een administratie.

Administrations(sessionID)

Geeft alle administraties die via de gebruikte toegangscode benaderd kunnen worden.

GLAccountBalance(sessionID, administrationID, transactionDate)

Geeft de saldibalans van alle grootboekrekeningen in een administratie, op een specifieke datum.

GLAccountBalanceFiscal(sessionID, administrationID, transactionDate)

Geeft de saldibalans van alle grootboekrekeningen in een administratie, op een specifieke datum, inclusief fiscale correctieboekingen.

GLAccountTransactions(sessionID, administrationID, GLAccountCode, StartDate, EndDate)

Geeft de grootboektransacties van een specifieke grootboekrekening in een specifieke administratie, in een gegeven datumbereik.

GLAccountTransactionsFiscal(sessionID, administrationID, GLAccountCode, StartDate, EndDate)

Geeft de grootboektransacties van een specifieke grootboekrekening in een specifieke administratie, in een gegeven datumbereik, inclusief fiscale correctieboekingen.

NetRevenue(sessionID, administrationID, StartDate, EndDate)

Geeft de netto-omzet van een specifieke administratie, in een gegeven datumbereik.

NetRevenueFiscal(sessionID, administrationID, StartDate, EndDate)

Geeft de netto-omzet van een specifieke administratie, in een gegeven datumbereik, inclusief fiscale correctieboekingen.

OutstandingDebtorItems(sessionID, administrationID, includeBankTransactions, sortOrder)

Geeft alle openstaande debiteurenposten binnen een administratie, met naar keuze met of zonder openstaande banktransacties die op debiteuren zijn geboekt.

OutstandingCreditorItems(sessionID, administrationID, includeBankTransactions, sortOrder)

Geeft alle openstaande crediteurenposten binnen een administratie, met naar keuze met of zonder openstaande banktransacties die op crediteuren zijn geboekt.

CheckOutstandingItem(sessionID, Reference)

Geeft de openstaande bedragen voor de factuur of facturen met een specifiek factuurnummer.

CheckOutstandingItemAdmin(sessionID, adminID, Reference)

Geeft de openstaande bedragen voor de factuur of facturen met een specifiek factuurnummer voor de opgegeven administratie.

Algemene methodes

Authenticate(accessKey)

Geeft een sessie-ID op basis van een geldige Web Service toegangscode.

AuthenticateByUserName(userName, password)

Geeft een sessie-ID op basis van een bestaande Yuki gebruikers naam en wachtwoord.

Domains(sessionID)

Geeft alle domeinen die via de gebruikte toegangscode benaderd kunnen worden.

SetCurrentDomain(sessionID, domainID)

Zet het huidige domein voor de sessie.

GetCurrentDomain(sessionID)

Haalt de ID op van het huidige domein voor de sessie.