Bulk actie

Gewijzigd op Thu, 11 Apr 2024 om 05:25 PM

In Yuki is het mogelijk om in één keer een tag aan een aantal relaties toe te voegen om bijvoorbeeld een bulk mail te kunnen versturen. Daarnaast is het ook mogelijk om in één keer een aantal relaties te verwijderen.

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Bulk actie

Het volgende scherm wordt geopend:

Labels aanpassen

Klik op Labels aanpassen om in één keer (in bulk) een tag aan alle geselecteerde relaties toe te voegen. Het volgende scherm wordt geopend:

In dit scherm kun je de volgende knoppen of dropdownmenu's gebruiken:

1. Toon alleen de actieve, de inactieve óf alle relaties.
  2. Maak hier een keuze waarop je de relaties wilt filteren: alle getoonde adresgegevens, Naam, Plaats, Postcode, Tag, E-mailadres, Website, Telefoon, Relatiecode, KvK-nummer, Btw-nummer, Bankrekening of Leveranciers code
  3. Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in. Door op Zoek te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.
  4. Toon alle adressen.
  5. Toon alleen de adressen in mijn adresboek.
  6. Toon extra filters om de relaties te groeperen.
    • Met boekingen op rekening: in het zoekvenster kun je een grootboekrekening ingeven, Yuki zal de relaties tonen die boekingen hebben op de desbetreffende grootboekrekening.
    • Met verkoopfacturen: Yuki laat de relaties zien waaraan verkoopfacturen zijn gekoppeld.
    • Met inkoopfacturen: Yuki toont de relaties waaraan inkoopfacturen zijn gekoppeld.
    • Met verkoopartikel: als je in het zoekvenster een verkoopartikel ingeeft, toont Yuki de relaties waaraan het desbetreffende verkoopartikel geleverd is.

7. Het getoonde scherm downloaden als een PDF-bestand.

Door op een letter van het alfabet te klikken worden alle relaties getoond waarvan de naam met de desbetreffende letter begint.

Selecteer met behulp van de bovenstaande filters de relaties waaraan je een tag wilt toevoegen, selecteer de toe te voegen tag en klik vervolgens op de knop Bijwerken.

Achter elke geselecteerde relatie verschijnt heel kort de naam van de toegevoegde tag.

Aan een relatie waaraan al een tag is toegevoegd kan met de 'Bulk actie' functie geen tweede tag worden toegevoegd. Dit is wel mogelijk door de relatiekaart te openen en in het veld Tags met behulp van het vergrootglas een tweede tag te selecteren.

Relaties verwijderen

Klik op Relaties verwijderen om in één keer (in bulk) alle geselecteerde relaties te verwijderen. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer met behulp van de hierboven beschreven filters de relaties die je wilt verwijderen en klik vervolgens op de knop Verwijderen. De volgende melding verschijnt in je scherm:

Klik op de knop OK om de relaties daadwerkelijk te verwijderen. Het aantal succesvol verwijderde relaties wordt nu bovenin je scherm getoond.