Accounting - ProcessJournal(sessionID, administrationID, xmlDoc)

Gewijzigd op Mon, 06 Dec 2021 om 03:30 PM

Yuki Webservice - Memoriaalboekingen

Deze webservice stelt je in staat om bepaalde memoriaalboekingen te importeren. Dit is erg handig voor regelmatig terugkerende boekingen zoals bijvoorbeeld loonjournaalposten, afschrijvingen en verkoopjournaalposten.

Om het ontwikkelproces te vereenvoudigen vind je onderaan op deze pagina een aantal links naar voorbeeldapplicaties waarmee je deze webservice methode kunt aanroepen.

Procedure

Verzamel de memoriaalboekingen in een XML-document en bied deze aan onze webservice aan. De webservice valideert het XML-document aan de hand van een XML-schema (XSD). Indien het XML-document niet door de validatie heen komt wordt het proces geannuleerd en antwoordt de webservice met een gedetailleerde validatiemelding.

Roep de webservice aan met het betreffende XML-bericht

Validatie en verwerking

• De som van alle regels moet 0,00 zijn. Als dat niet het geval is wordt het gehele bestand geweigerd.
  • De datum van de verschillende transactieregels mogen verschillen, echter het saldo van alle transacties op dezelfde datum moet ook weer 0,00 zijn. Is dat niet het geval dan wordt het gehele bestand geweigerd.
  • Het is mogelijk om per boeking een relatie op te geven. Dit kan door de volledige naam en/of relatiecode op te geven. Bij het opzoeken van de relatie is de relatiecode (mits ingevuld) leidend, anders wordt er gezocht naar een exacte match op naam. Indien de relatie niet kan worden gevonden wordt er een nieuwe aangemaakt.

Status response

Aan het einde van het verwerkingsproces stuurt de webservice de ID van het zojuist gegenereerde memoriaaldocument in de vorm van een GUID string terug. Indien het memoriaaldocument niet kon worden aangemaakt stuurt de webservice een foutmelding in de vorm van een SOAPExceptie terug.

Voor een functionele beschrijving van de velden in de memoriaalboekingen XML zie Accounting - Functionele beschrijving velden memoriaalboekingen XML.

ProcessJournal(sessionID, administrationID, xmlDoc)

Maakt op basis van de aangeleverde XML een memoriaaldocument aan.

Parameters

sessionID

De sessie ID zoals deze is verkregen met de methode Authenticate(accessKey).

administrationID

De identifier van de administratie. Voor een beschrijving waar je deze identifier kunt vinden zie Administratie ID.

xmlDoc

De XML met het memoriaaldocument.

Webadres van het XML-schema van het memoriaaldocument

http://www.yukiworks.nl/schemas/Journal.xsd

Voorbeelden