Migratie relatiedatabase - Activeren portaal standaardwaarden en UBL-regels

Gewijzigd op Ma, 9 Sep om 5:08 PM

Met de lancering van onze nieuwe gevalideerde relatiedatabase dienen de standaardwaarden en UBL-regels op portaalniveau gecontroleerd en indien nodig opnieuw geactiveerd te worden.

Voor een uitgebreide beschrijving van de gevalideerde relatiedatabase zie artikel Gevalideerde relatiedatabase (Beta).

Op de achtergrond hebben we de bestaande regels reeds automatisch gemigreerd rekening houdend met de gevalideerde relatiedatabase. Dit heeft er voor gezorgd dat de regels momenteel gedeactiveerd staan zodat je deze kunt controleren en opnieuw activeren.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan via de getoonde pop-up in het portaal of door naar het portaaloverzicht van standaardwaarden en UBL-regels te gaan, de standaardwaarden en/of UBL-regels weer activeren.

LET OP!

Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet, aangezien inactieve portaal standaardwaarden of UBL-regels niet werken.

In het accountant portaal wordt bovenin het scherm de onderstaande pop-up getoond waarbij je kunt klikken op Controleer om direct naar het overzicht te gaan van de gedeactiveerde standaardwaarden en UBL-regels.

Om een regel weer te activeren beweeg je met je muis in het nu geopende scherm boven de desbetreffende regel en klik je op de knop met de drie puntjes. Selecteer vervolgens de menuoptie Activeren in het dropdownmenu.

Je kunt ook klikken op de link Document of Regel in de kolom Standaardwaarde om de desbetreffende regel te openen waarna je in het nu geopende scherm op de knop Activeren klikt.

Krijg je een foutmelding bij het activeren van een standaardwaarde of UBL-regel?

Dit betekent dat we bij de migratie geen correcte gevalideerde relatie hebben gevonden. Je kunt er dan voor kiezen om de standaardwaarde of UBL-regel volledig te verwijderen en opnieuw aan te maken, of om handmatig opnieuw op de Leverancier te zoeken.