Yuki release notes juni 2024

Gewijzigd op Ma, 17 Jun om 5:15 PM

Software release

• Exporteren van gegevens vanuit overzicht 'Verwerkte documenten'

Een gebruiker met de rol 'Backoffice' in het domein kan de getoonde gegevens in het overzicht van de verwerkte documenten nu downloaden als een CSV-bestand.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Verwerkte documenten

• Bij selectie bankrekening voor SEPA betaalbestand wordt banksaldo getoond (betaallijst Beta)

Bij het aanmaken van een SEPA betaalbestand moet een bankrekening worden geselecteerd waarvan de te betalen posten moeten worden afgeschreven, Tijdens de selectie van een van de bankrekeningen wordt nu van elke bankrekening het banksaldo getoond.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Betaallijst documenten betalen via SEPA betaalbestand.

• Batchnummer(s) van SEPA betaalbestand toegevoegd in overzicht 'Betaalhistorie' (betaallijst Beta)

In het overzicht 'Betaalhistorie' wordt nu achter elk definitief SEPA betaalbestand de bijbehorende batch(es) getoond. Een SEPA betaalbestand bestaat uit meer dan een batch wanneer er in het betaalbestand meer dan een uitvoeringsdatum van de betalingen is aangegeven.

• Veld 'Plaats' op relatiekaart verplicht bij gebruik SEPA incasso- of betaalbestand

Bij het gebruik van een SEPA incasso- of betaalbestand moet het veld 'Plaats' op de relatiekaart van de leverancier of klant verplicht ingevuld zijn wanneer je een betaling wilt laten uitvoeren via een SEPA incasso- of betaalbestand.

Opgeloste bugs

• 216517 Loket token is ongeldig
    Bericht over ongeldige token is opgelost als de token is geautoriseerd.
  • 205805 Omzet en kosten én Bezittingen en schulden grootboekrekeningen # niet zichtbaar voor (combi van) rol Externe Accountant

Grootboekrekening codes zijn altijd zichtbaar in de Omzet en kosten én Bezittingen en schulden overzichten als de gebruiker alleen of in combinatie de rol Externe Accountant heeft.

• 204009 Incasso verkoopfacturen in behandeling

Er wordt doorgelinkt naar het Verkoop 1.0-overzicht, waardoor gebruikers knoppen kunnen gebruiken die niet bestaan in Verkoop 2.1

• 215245 Backoffice-gebruikers kunnen de grootboekrekeningnummers niet zien in overzichten 2.1

In overzichten 2.1 worden nu voor alle backoffice-gebruikers GL-rekeningcodes weergegeven.

• 132106 Sjabloonberichten importeren in portaal is kapot

Met de functionaliteit voor het importeren van sjabloonberichten kunnen gebruikers de berichten nu foutloos importeren.

• Facturen in vreemde valuta kunnen niet worden geherwaardeerd
    We staan nu ook toe dat verkoopfacturen in vreemde valuta worden geherwaardeerd.
  • Filter Betaal voor in zoekbalk selecteert specifieke datum als standaard in plaats van Voor de datum
    Stel Voor de datum in als standaard in het filterl Betaal voor datum
  • Hoog percentage mislukkingen GET CRMHub/IsPortalConnected door permission_denied
    Backoffice en Support gebruikers hebben geen CRM hub meer in de instellingenpagina van het portaal.
  • 178287 De domeintaal opties beperken tot de mogelijke talen van het land
    Gebruikerstalen zijn beperkt op basis van het land van het domein. Voor NL-domeinen is de taal NL-BE verwijderd, voor BE-domeinen is de taal NL verwijderd. Door de beschikbare gebruikerstalen te beperken, zorgen we ervoor dat de informatie die wordt weergegeven, bijvoorbeeld in de Yuki Store, overeenkomt met het land van het domein.
  • 204969 Duitse vertaling op verkoopfactuur is onjuist
    Duitse vertaling voor "van" = "von" in btw-beschrijvingen op Yuki verkoopfacturen is gecorrigeerd.
  • 38424 ICP-aangifte niet aangemaakt wanneer totaalbedrag 0,00 euro is (met transacties)
    ICP-aangiften worden nu aangemaakt, zelfs als het transactietotaal voor 1 specifieke klant 0 is. De ICP-aangifte toont in dat geval nu het btw-nummer van de klant en het bedrag als 0,00 euro.
  • 210031 Externe accountant rol in combinatie met een andere rol maakt de grootboekrekeningen niet meer zichtbaar voor de gebruiker
    De rol 'externe accountant' zal altijd de grootboekrekeningen in de overzichten Omzet en kosten én Bezittingen en schulden kunnen bekijken, ook in combinatie met een andere rol.
  • Totaal passivabedrag komt niet overeen tussen Bezittingen en schulden Online en aangepaste PDF-export - Vergelijk vorig jaar + Eindejaarscorrecties ingeschakeld
    De export van het financiële aangepaste rapport (PDF) toont nu correct cijfers voor een vergelijking met het vorige jaar in het geval eindejaarscorrecties zijn ingeschakeld voor de export.
  • Administratie niet correct afgemeld bij Peppol bij wijziging KvK/btw-nummer
    Bij het wijzigen van het KvK of het btw-nummer in de administratie-instellingen, worden de selectievakjes voor Peppol nu correct bijgewerkt in de domein- en portaalinstellingen.
  • 215882 Ponto User kan transacties uit het verleden ophalen die ouder zijn dan 180 dagen vanaf de startdatum, omdat we de knop Ophalen niet uitschakelen
    Vanaf een bankrekening die via Ponto is gekoppeld, kan de gebruiker transacties uit het verleden tot 180 dagen terughalen. Om te standaardiseren hebben we het ophalen van alle banktransacties tot 180 dagen beperkt. We hebben al meerdere controles geïmplementeerd en de knop Opslaan uitgeschakeld als de begin- en einddatum niet overeenkomen met de toegestane dagen, maar de fout was dat de gebruiker handmatig de begindatum invoerde en we de knop Opslaan niet uitschakelden. Nu is het opgelost en als ze een oudere datum dan 180 dagen intypen, schakelen we de knop "Opslaan" uit.
  •  170892 Het systeem geeft ten onrechte aan dat het domein wordt gearchiveerd voor domein DHO
    Toon het bericht 'Archiveer' niet als de archiveerdatum later is dan vandaag maar vroeger dan de maximale datum.
  • 220858 BO kan SEPA-bestand van definitief betaalbestand niet downloaden wanneer betalingsbeveiliging is uitgeschakeld
    Alle Backoffice- en Support-gebruikers kunnen nu een definitief betaalbestand downloaden.
  • 23432 Fout in loonheffingsdocument wanneer gegevens aanwezig zijn
    Probleem verholpen waardoor loonheffingsdocumenten soms niet werden geladen.
  • We tonen als verbonden met Ponto PSD2 terwijl de Rabobank-rekeningen zijn verlopen
    Wanneer de autorisatie voor Rabobankrekeningen verloopt, toonden we ze als verbonden in Ponto-verbindingen en dit was verwarrend voor de gebruiker omdat ze mogelijkheden hadden alsof ze verbonden waren in Ponto. Nu laten we ze zien als losgekoppeld en wanneer de gebruiker op 'Verbinden' klikt, krijgt de gebruiker de Rabobank te zien en kunnen ze de rekening verbinden met Ponto.
  •  221757 Als gebruiker van Peppol wil ik alleen geregistreerd worden als rechtspersoon op het Peppol-netwerk wanneer ik de optie 'ontvangen' selecteer, zodat ik me op een ander toegangspunt kan registreren voor het verzenden van facturen.
    Wanneer een bedrijf zich alleen wil registreren voor het versturen van facturen vanuit Yuki over het Peppol-netwerk, wordt niet langer gecontroleerd of het bedrijf al geregistreerd is op het Peppol-netwerk. Hierdoor kan het bedrijf op een ander toegangspunt geregistreerd zijn om facturen te ontvangen, maar nog steeds facturen vanuit Yuki kunnen versturen.