Ponto in domein activeren (backoffice)

Gewijzigd op Thu, 18 Apr 2024 om 01:33 PM

Om de Ponto PSD2-koppeling te kunnen gebruiken moet Ponto in het domein worden geactiveerd.

Na de activering van Ponto kan een ondernemer, indien nodig, worden herinnerd aan het feit dat er één of meer bankrekeningen nog moeten worden gekoppeld aan Ponto.

LET OP!

Een ondernemer kan op elk moment zelf aangeven dat hij of zij gebruik wil maken van de Ponto PSD2-koppeling.

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan Ponto in het domein activeren.

Klik op de video om 'Ponto activeren in het Yuki domein van de ondernemer te bekijken!

Ponto kan vanuit twee plaatsen in een domein in Yuki worden geactiveerd:

• Klik op het icoon Instellingen in de navigatiebalk. Klik vervolgens in het nu geopende scherm op Ponto PSD2-koppelingen in de sectie Banken.
  • Klik op de uitklapknop linksboven in het scherm, klik op Mijn domein en klik vervolgens op de knop Contract. Klik in het nu geopende scherm op de knop Beheer accountant features en selecteer vervolgens het accountant feature PSD2 connectie.

LET OP!

In een domein met het prijsmodel bundle pricing kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' ook Ponto activeren door in het portaal bij de gegevens (instellingen) van het domein te klikken op de link 'Beheer' achter de bundel en vervolgens het feature 'PSD2 connectie  te selecteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Activeer Ponto om Ponto in het domein te activeren.

De volgende melding verschijnt in het scherm:

Klik op de knop Activeren.

De volgende melding verschijnt in het scherm:

Alle gebruikers in het domein ontvangen een mededeling over de activering van Ponto in de Yuki Assistant app en in de Postbus. Daarnaast wordt er naar alle gebruikers in het domein ook een e-mail verstuurd over de activering van Ponto.

Vanaf dit moment kunnen er door de rekeninghouder(s) van de bankrekening(en) één of meer bankrekeningen in het domein worden gekoppeld aan Ponto.

Vervolgens wordt het onderstaande scherm automatisch geopend:

Je ziet per bankrekening o.a. wat de status is van de koppeling met Ponto.

In dit overzicht kun je de getoonde gegevens filteren op Status (van de koppeling met Ponto):

• Verbonden
  • Niet verbonden
  • Vervalt binnenkort
  • Vervallen.

Elke 6 maanden moet de autorisatie van een gekoppelde bankrekening in Ponto worden vernieuwd. De vervaldatum van de autorisatie staat in de kolom Vervalt op.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker:

• de ondernemer herinneren aan te koppelen bankrekening(en)
  • de ondernemer herinneren aan opnieuw autoriseren van gekoppelde bankrekening(en).

Ondernemer herinneren aan te koppelen bankrekening(en)

Er kunnen, indien gewenst, berichten worden verstuurd naar alle gebruikers in het domein ter herinnering dat de bankrekeningen kunnen worden gekoppeld aan Ponto.

LET OP!

Aleen de rekeninghouder(s) van de bankrekening(en) kan de bankrekening(en) koppelen.

Beweeg met je muis boven de regel van de bankrekening waarvoor je alle gebruikers in het domein een herinnering wilt sturen en klik op de knop Herinneren.

De volgende melding verschijnt in het scherm:

Alle gebruikers in het domein ontvangen de herinnering in de Yuki Assistant app en in de Postbus. Daarnaast wordt er naar alle gebruikers in het domein ook een e-mail verstuurd.

Ondernemer herinneren aan opnieuw autoriseren van gekoppelde bankrekening(en)

Elke 6 maanden moet de autorisatie van een gekoppelde bankrekening in Ponto voor de vervaldatum worden vernieuwd.

Eén maand voor de vervaldatum zal de status van de bankrekening wijzigen in Vervalt binnenkort.

Er kunnen, indien gewenst, berichten worden verstuurd naar alle gebruikers in het domein ter herinnering dat de bankrekening(en) opnieuw moeten worden geautoriseerd.

LET OP!

Aleen de rekeninghouder(s) van de bankrekening(en) kan de gekoppelde bankrekening(en) opnieuw autoriseren.

Beweeg met je muis boven de regel van de bankrekening waarvoor je de ondernemer een herinnering wilt sturen en klik op de knop Herinneren.

De volgende melding verschijnt in het scherm:

Alle gebruikers in het domein ontvangen de herinnering in de Yuki Assistant app en in de Postbus. Daarnaast wordt er naar alle gebruikers in het domein ook een e-mail verstuurd.

LET OP!

Alle gebruikers in het domein ontvangen één maand, tien dagen en één dag voor de vervaldatum en op de dag van de vervaldatum automatisch een herinnering in de Yuki Assistant app en in de Postbus. Daarnaast wordt er naar alle gebruikers ook automatisch een e-mail verstuurd.

De houder van het Ponto account zal twee weken voor de vervaldatum en op de dag van de vervaldatum ook automatisch twee e-mails ontvangen vanuit Ponto.