Kwaliteit van relaties (Automatiseringsmonitor)

Gewijzigd op Tue, 09 Apr 2024 om 01:59 PM

Bij de kwaliteit van relaties in de Automatiseringsmonitor worden de volgende vijf controles op de relatiekaarten en relaties uitgevoerd:

• Dezelfde relatienaam
    Relaties die meer dan één keer bestaand en dezelfde relatienaam én hetzelfde land hebben.
  • Hetzelfde btw-nummer
    Relaties die meer dan één keer bestaand en hetzelfde btw-nummer hebben.
  • Hetzelfde KvK-nummer
    Relaties die meer dan één keer bestaan en hetzelfde KvK-nummer hebben.
  • Ontbrekende informatie
    De relatiekaarten van deze relaties buiten de EU bevatten geen adres en btw-nummer.
  • Ongebruikte relaties
    Relaties die in de lokale database van dit domein bestaan maar waaraan geen documenten of transacties zijn gekoppeld.

LET OP!

Alle controles worden door de Automatiseringsmonitor  één keer per dag uitgevoerd.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan de Automatiseringsmonitor bekijken en indien nodig acties uitvoeren om de score van de automatische verwerkingsgraad van documenten te verhogen.

Hieronder wordt per controle beschreven welke actie moet worden ondernomen om de score van de kwaliteit van de relaties te verhogen.

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat de benodigde aanvullingen en/of correcties zijn uitgevoerd kun je vervolgens de score van de kwaliteit van relaties updaten door rechtsboven in het scherm op de knop >Verversen  te klikken.

Beweeg met je muis boven het icoon Backoffice in de navigatiebalk en klik vervolgens op Automatiseringsmonitor> Klik in het nu geopende scherm op de link Suggesties in de tegel Kwaliteit van relaties.

Dezelfde relatienaam

Hier worden alle relaties getoond die meer dan één keer bestaan én dezelfde relatienaam en land hebben.

Kijk of deze relaties dubbel zijn en dus samengevoegd kunnen worden of dat de naam van één van de dubbele relaties aangepast kan worden.

LET OP!

Deze actie is definitief!

Relaties samenvoegen

Om de relaties samen te voegen klik je op de knop Samenvoegen. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer de relatie de je wilt behouden en waarnaar dus alle dubbele gegevens worden overgedragen. Klik vervolgens op de knop Volgende.

Het volgende scherm wordt geopend:

Controleer of je de juiste relatie hebt geselecteerd die behouden moet worden. Is dit niet het geval klik dan op de knop Terug.

Na het klikken op de knop Samenvoegen wordt de samengevoegde geselecteerde relatie zal de duplicaat relatie worden verwijderd.

De volgende melding verschijnt in het scherm:

Relatie bekijken

Om een relatie te wijzigen, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende relatie, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

TIP!

Klik links in de nu geopende relatiekaart op Documenten of Transacties om respectievelijk alle documenten te bekijken die op deze relatie zijn geboekt of alle transacties te bekijken die aan deze relatie gekoppeld zijn.

Relatie wijzigen

Om een relatie te wijzigen, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende relatie, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Wijzig relatie in het dropdownmenu.

Het volgende scherm wordt geopend:

Wijzig de naam van de desbetreffende relatie en klik vervolgens op de knop Bewaren.

De relatie verdwijnt uit de lijst van relaties met dezelfde naam.

Hetzelfde btw-nummer

Hier worden alle relaties getoond die meer dan één keer bestaan en hetzelfde btw-nummer hebben.

Kijk of deze relaties dubbel zijn en dus samengevoegd kunnen worden of dat het btw-nummer van één van de dubbele relaties aangepast kan worden.

LET OP!

Deze actie is definitief!

Relaties samenvoegen, bekijken of wijzigen

Om de relaties samen te voegen of te wijzigen, zie de beschrijving bij de bovenstaande controle 'Dezelfde relatienaam'.

Hetzelfde KvK-nummer

Hier worden alle relaties getoond die meer dan één keer bestaan en hetzelfde KvK-nummer hebben.

Kijk of deze relaties dubbel zijn en dus samengevoegd kunnen worden of dat het KvK-nummer van één van de dubbele relaties aangepast kan worden.

LET OP!

Deze actie is definitief!

Relaties samenvoegen, bekijken of wijzigen

Om de relaties samen te voegen of te wijzigen, zie de beschrijving bij de bovenstaande controle 'Dezelfde relatienaam'.

Ontbrekende informatie

Hier worden de relaties buiten de EU getoond waarvan de relatiekaarten geen btw-nummer en adres bevatten.

Vul minstens één van beiden in zodat Yuki meer referentiepunten heeft voor een correcte herkenning.

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende relatie en klik vervolgens op de knop Bewerken.

Het volgende scherm wordt geopend:

Voer het btw-nummer en/of het adres in en klik vervolgens op de knop Bewaren.

De relatie verdwijnt uit de lijst van relaties buiten de EU zonder btw-nummer en adres.

Ongebruikte relaties

Hier worden de relaties getoond die in de lokale database van dit domein bestaan maar waaraan geen documenten of transacties zijn gekoppeld.

Verwijder deze relaties zodat Yuki gerichter voor de juiste relatie boekingen kan voorstellen.

Beweeg met je muis boven de regel van de desbetreffende relatie en klik vervolgens op de knop Verwijderen.

De relatie verdwijnt uit de lijst van ongebruikte relaties.

TIP!

Om alle ongebruikte relaties in één keer te verwijderen, selecteer je het selectievakje voor Naam en klik je vervolgens op de knop Verwijderen.