Algemeen (Automatiseringsmonitor)

Gewijzigd op Fri, 29 Mar 2024 om 05:12 PM

Bij een leverancier of klant kun je een aantal standaardwaarden vastleggen voor het automatisch verwerken van inkoopfacturen, verkoopfacturen en/of Yuki verkoopfacturen (verkoopfacturen gegenereerd m.b.v. de Verkoop functionaliteit. in Yuki).

Bij het verwerken van een inkoopfactuur, verkoopfactuur en/of Yuki verkoopfactuur van deze leverancier of klant worden de standaardwaarden automatisch voor je ingevuld.

Voor een uitgebreide beschrijving van de standaardwaarden in een domein zie artikel Standaardwaarden (lokale verwerkingsregels) in domein.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan de Automatiseringsmonitor bekijken en indien nodig acties uitvoeren om de score van de automatische verwerkingsgraad van documenten te verhogen.

Bij de algemene configuratie in de Automatiseringsmonitor worden de volgende twee controles op de standaardwaarden en instellingen die automatisering verhinderen uitgevoerd:

• Niet automatisch verwerken
    Standaardwaarde 'Handmatig afhandelen' is onterecht ingeschakeld.
  • Ontbrekend KvK-nummer
    Administraties in het domein zonder een KvK-nummer.

LET OP!

De beide controles worden door de Automatiseringsmonitor één keer per dag uitgevoerd.

Hieronder wordt per controle beschreven welke actie moet worden ondernomen om de score van de algemene configuratie te verhogen.

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat de benodigde aanvullingen en/of correcties zijn uitgevoerd kun je vervolgens de score van de algemene configuratie updaten door rechtsboven in het scherm op de knop Verversen te klikken.

Beweeg met je muis boven het icoon Backoffice  in de navigatiebalk en klik vervolgens op Automatiseringsmonitor Klik in het nu geopende scherm op de link Suggesties in de tegel Algemeen.

Niet automatisch verwerken

Hier worden alle documenten getoond die door Yuki niet automatisch worden verwerkt omdat de standaardwaarde 'Handmatig afhandelen' onterecht is ingeschakeld.

Pas de standaardwaarde 'Handmatig afhandelen' indien gewenst, aan voor de desbetreffende documenten.

Automatische afhandeling inschakelen

Om de standaardwaarde te wijzigen, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur en klik je op de knop Schakel automatische afhandeling in.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Aanzetten om ervoor te zorgen dat de facturen van deze relatie automatisch worden verwerkt.

Handmatig afhandelen bevestigen

Om het handmatig afhandelen van deze factuur te bevestigen, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Geen automatische afhandeling in het dropdownmenu.

De desbetreffende factuur verdwijnt uit de lijst met documenten die niet automatisch moeten worden verwerkt.

Relatie bekijken

Om de gegevens van de relatie te bekijken, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende factuur, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Bekijk relatie in het dropdownmenu.

Ontbrekend KvK-nummer

Hier worden alle administraties in het domein getoond waarvan het KvK-nummer ontbreekt.

Bekijk de desbetreffende administratie en voer het ontbrekende KvK-nummer in.

Ontbrekend KvK-nummer invoeren

Om het ontbrekende KvK-nummer in te voeren, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie en klik je op de knop Bewerken.

In het nu geopende tabblad 'Juridisch' van het administratieprofiel vul je vervolgens het ontbrekende KvK-nummer in.

Bedrijf bekijken

Om de gegevens van het bedrijf (administratie) te bekijken, beweeg je met je muis boven de regel van de desbetreffende administratie, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens Bekijk bedrijf in het dropdownmenu.