Afschrijvingen in één keer voor alle activarekeningen aanmaken

Gewijzigd op Mon, 20 Nov 2023 om 11:44 AM

Je kunt zelf bepalen of je in één keer de afschrijvingen voor alle activarekeningen voor een bepaalde periode of voor een heel jaar wilt boeken.

De afschrijving wordt altijd geboekt op de laatste dag van de geselecteerde periode.

LET OP!

Wanneer je de afschrijvingen voor een heel jaar wilt boeken, zullen er altijd 365 dagen worden afgeschreven (of naar rato) als de eerste afschrijvingsdatum in het jaar valt. Schrikkeldagen worden niet meegerekend.

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Activa.

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het selecteren van de juiste periode, in dit geval het eerste kwartaal van 2017, worden alle activarekeningen getoond waarvoor nog geen afschrijvingen in die periode aangemaakt zijn.

Je kunt nu in één keer de afschrijvingen voor die periode voor alle activarekeningen boeken door te klikken op de knop Maak afschrijvingen aan.

LET OP!

Alle activa in de activagroep 'Inventaris en inrichting' zijn aangeschaft na het eerste kwartaal in 2017 waardoor deze niet worden getoond binnen de geselecteerde periode.

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het klikken op de knop Aanmaken zullen de desbetreffende afschrijvingen worden geboekt.

De volgende melding verschijnt in je scherm:

In de activastaat worden nu de afschrijvingen van het eerste kwartaal in 2017 voor de desbetreffende activarekeningen getoond.

In de activastaat van het gehele jaar 2017 kun je nu de status van de afschrijvingen bekijken.