Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan zelf voor het kantoor nieuwe gebruikers en hun bijbehorende rol(len) aan het portaal toevoegen of verwijderen


Een gebruiker in het portaal (kantoormedewerker) kan vervolgens ook worden toegevoegd aan andere eigen backoffice portalen.

 

LET OP!

  • In een Basis portaal kunnen maximaal 5 gebruikers worden aangemaakt.

  • Elke gebruiker met zijn of haar e-mailadres is uniek en zal dus in elk portaal waaraan hij of zij is toegevoegd dezelfde rol hebben.


In het accountant portaal klik je op Beheer en vervolgens op Gebruikers


Het volgende scherm wordt geopend:Gebruiker toevoegen aan portaal

Klik in het nu geopende scherm op de knop Voeg nieuwe gebruiker toe.


Het volgende scherm wordt geopend:Typ of selecteer de juiste gegevens in de volgende velden:

  • Naam: vul de volledige naam in van de gebruiker die toegang moet krijgen tot het portaal
  • E-mail; vul zijn of haar e-mailadres in. Dit wordt tevens het e-mailadres waarmee de gebruiker moet inloggen
  • Taal: kies de taal waarin de welkomstmail verstuurd moet worden: 
  • Rol: kies de rol die deze gebruiker heeft binnen het kantoor: portaalbeheerder, portaal backoffice of portaal data-entry
  • Bericht: standaard wordt het volgende bericht meegestuurd met de uitnodigingsmail: Welkom bij Yuki! Klik op de link hieronder om aan de slag te gaan.
    Voeg eventueel een persoonlijk bericht toe. Dit bericht wordt meegestuurd met de uitnodigingsmail.


Klik op de knop Toevoegen.


De gebruiker ontvangt nu een mail met daarin zijn of haar gebruikersnaam, een tijdelijk wachtwoord en een korte uitleg hoe in te loggen.


Nadat de gebruiker in het portaal is aangemaakt kan de portaalbeheerder indien nodig de rol van de gebruiker wijzigen of extra rollen toekennen. 


Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende rollen en het toekennen of wijzigen hiervan zie artikel Backoffice rollen toekennen of wijzigen.


Gebruiker verwijderen uit portaal

Om een gebruiker te verwijderen uit het portaal klik je op de naam van de gebruiker en vervolgens op de knop Gebruiker verwijderen achter de desbetreffende gebruiker.


Het volgende scherm wordt geopend:Klik op de knop Verwijderen om de gebruiker daadwerkelijk uit het portaal te verwijderen.


TIP!

Een portaalbeheerder kan niet worden verwijderd uit het portaal. Op de relatiekaart van deze gebruiker moet via het tabblad 'Extra' de rol 'Portaalbeheerder' worden gewijzigd naar een andere rol bijvoorbeeld 'Portaal backoffice'. Er verschijnt nu een rood kruisje achter de desbetreffende gebruiker.