Domein in portaal aanmaken

Gewijzigd op Thu, 30 Mar 2023 om 01:24 PM

Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Portaal backoffice' kan voor het kantoor nieuwe domeinen aanmaken.


LET OP!

In een Basis portaal kunnen maximaal 100 domeinen worden aangemaakt.


In het accountant portaal klik je op Beheer en vervolgens op Domeinen.


Het volgende scherm wordt geopend:Om een nieuw domein aan te maken klik je op de knop Nieuw domein. Het volgende scherm wordt geopend:Domein


Bedrijfsnaam

Voer de volledige naam in die de (eerste) administratie in dit domein moet krijgen, bijvoorbeeld 'Digicomm B.V.' of 'Digicomm bvba'.


Domeinnaam
Kies een eenvoudig te onthouden domeinnaam voor dit domein. Heeft de klant een eigen website zoals www.digicomm.nl  (of .be), kies dan hier 'digicomm' als domeinnaam. Heeft de klant geen eigen website, kies dan een korte naam die eenvoudig te onthouden is door de klant, bijvoorbeeld voor 'Metaalbedrijf de Hamer' kies je 'de-hamer' of 'hamer'. 

De naam wordt de directe toegang tot het domein en bepaalt het e-mailadres van de eerste administratie. Dus domein 'hamer' krijgt als directe URL:  hamer.yukiworks.nl en als e-mailadres 'hamer@yukiworks.nl'.


BELANGRIJK!

  • De gekozen domeinnaam moet uniek zijn (binnen het Yuki platform) en mag enkel bestaan uit letters, cijfers en streepjes. Andere tekens zijn niet toegestaan.
  • Een domeinnaam moet beginnen en eindigen met een letter of een cijfer.


LET OP!
Het is niet mogelijk om de naam van een domein te wijzigen nadat deze is aangemaakt.


Domeinstatus

Selecteer hier de status van het nieuwe domein:

  • Opstartklant kan documenten aanleveren en het Yuki archief inzien. De financiële gegevens kunnen echter niet worden bekeken.
  • Actief: klant kan documenten aanleveren, het Yuki archief inzien en de financiële gegevens bekijken.


Taal
Kies de standaard taal voor dit domein.


Huidige bundel


Klant (eigenaar of gebruiker)


Naam

Voer hier de voor- en achternaam van de klant in.


E-mailadres

Voer hier het e-mailadres in van de klant. 


LET OP!

Standaard wordt er voor de gebruiker direct een login aangemaakt zodat hij of zij meteen toegang heeft tot het domein. Hierdoor kan de gebruiker meteen documenten aanleveren, vragen stellen en het archief in Yuki inzien.


Verwijder dit vinkje wanneer je de gebruiker (nog) geen toegang wilt verlenen tot het domein.Als alle velden zijn ingevuld, klik dan op de knop Aanmaken. Het nieuwe domein (met één administratie) wordt aangemaakt en toegevoegd aan het portaal van het kantoor. 


Indien je de rol 'Portaalbeheerder' hebt, wordt na het aanmaken van het nieuwe domein automatisch een scherm geopend waarin je de details (instellingen) van het domein kunt wijzigen én gebruikers (kantoormedewerkers) zoals de BO verantwoordelijke voor het domein kunt toewijzen.


Administratieprofiel invoeren

Indien je een 'Backoffice' rol hebt, kom je na het openen van het nieuwe domein direct in het BO scherm terecht waar je vervolgens het administratieprofiel kan gaan invoeren.


De gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan direct vanuit het bovengenoemde scherm (met domein details en toewijzing BO toegang) klikken op de knop 'Openen' om het nieuw aangemaakte domein te openen en vervolgens het administratieprofiel in te voeren. 


Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Administratieprofiel invoeren.


TIP!

Er moet een administratieprofiel zijn ingevoerd voordat de documenten en transacties in de administratie correct kunnen worden verwerkt!


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren