Yuki heeft een samenwerking met ABN AMRO om dagelijks de nieuwe bij- en afschrijvingen van je betaalrekening en/of van je depositorekening welke aan een rekening-courant rekening gekoppeld is, op te halen en te importeren in Yuki. Zo is je bank ook in Yuki elke dag bij en hoef je zelf niet meer mutaties te downloaden en uploaden in Yuki.


De ABN AMRO banktransacties worden van dinsdag t/m zaterdag (inclusief feestdagen) een keer per dag tussen 4.40 uur en 17.40 uur automatisch door Yuki opgehaald.


LET OP!

ABN AMRO kan niet alle rekeningen aanleveren langs deze weg. De transacties van een spaarrekening en G-Rekening worden bijvoorbeeld niet aangeleverd. Deze transacties moet je dus handmatig downloaden bij ABN AMRO en uploaden bij Yuki.


Yuki heeft ook een boekhoudkoppeling met Rabobank, ING en Knab geĆÆmplementeerd.


TIP!

Controleer in het domein of de desbetreffende bankrekening al is aangemaakt!

Wanneer de bankrekening niet is aangemaakt weet Yuki niet voor welk domein de via de boekhoudkoppeling automatisch opgehaalde transacties bestemd zijn.


Koppeling activeren in Yuki

Om de boekhoudkoppeling met de ABN AMRO tot stand te brengen moet de service eerst door de accountant worden geactiveerd.


In een domein met het prijsmodel bundle pricing moet de accountant in het portaal bij de gegevens (instellingen) van het domein klikken op de knop 'Beheer accountant features' en vervolgens het feature ABN AMRO koppeling activeren.


In een domein zonder prijsmodel bundle pricing moet de accountant de ABN AMRO boekhoudkoppeling via de Yuki Store in het domein activeren.


Koppeling aanvragen bij ABN AMRO

Je moet ook bij de ABN AMRO aangeven dat je de boekhoudkoppeling voor Yuki wilt activeren. 


Alleen de eigenaar van een domein (met bankpas van ABN AMRO) kan de koppeling aanvragen en onderhouden.


Dit doe je door onderstaande stappen te doorlopen:

  • Ga naar de site van ABN AMRO en open de webpagina Hoe werkt de boekhoudkoppeling?
  • Om het aanvraagformulier te openen, klik je op deze webpagina op de knop Direct aanvragen.
  • Het contractnummer dat je in het formulier moet invullen vind je door in het domein linksboven in je scherm op het Yuki logo te klikken en vervolgens te klikken op Mijn domein
  • Klik rechtsboven in je scherm op de knop Contract.


  • In het nu geopende scherm zie je het contractnummer


Yuki wordt automatisch van de boekhoudkoppeling op de hoogte gebracht.


Na het aanvragen duurt het gemiddeld twee weken voordat de koppeling door ABN AMRO geactiveerd is. Helaas kan de koppeling geen 'oude' transacties aanleveren. Alle banktransacties tot de datum van activering moet je dus zelf nog aanleveren.


Koppeling stopzetten bij ABN AMRO

Het feature ABN AMRO koppeling dient door de accountant te worden verwijderd uit het contract van je domein. 


Wij kunnen de boekhoudkoppeling met de ABN AMRO niet daadwerkelijk beƫindigen bij de bank. Je kunt de boekhoudkoppeling zelf via Internet Bankieren Zakelijk stopzetten.