Nieuwe taak aanmaken

Gewijzigd op Fri, 12 May 2023 om 03:00 PM

Een nieuwe taak kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden aangemaakt:

• Beweeg met je muis boven het icoon Agenda in de navigatiebalk, klik op Taken en vervolgens in het nu geopende scherm op de knop Taak
  • Beweeg met je muis boven het icoon Agenda in de navigatiebalk en klik vervolgens op Nieuwe taak.

Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer het soort taak die je wilt gaan aanmaken. Het volgende scherm wordt geopend:

Omschrijving

Hier geef je de naam van de taak in.

Taak voor

Standaard wordt hier de naam van de aanmaker van de taak ingevuld. Door te klikken op het 'klembordje' onder het veld wordt de takenlijst geopend. Je wijst de nieuwe taak aan een andere gebruiker toe door deze te selecteren.

De optie Stuur na afhandeling deze taak terug naar mij wordt aan het scherm toegevoegd:

Door te klikken op het klembordje onder het veld wordt de takenlijst van deze gebruiker geopend. Je kunt hier ook aangeven dat de toegewezen taak na afhandeling door de gebruiker wordt teruggestuurd naar de aanmaker.

Startdatum

Vanaf deze datum moet de taak door de gebruiker worden uitgevoerd.

Voltooien voor

Op deze datum moet de taak door de gebruiker zijn voltooid (afgehandeld).

Prioriteit

Geef de prioriteit aan van de taak: laag, middel, hoog of urgent.

Project

Koppel deze taak aan een project door deze met het vergrootglas te selecteren of voer de naam van het project in waardoor het project direct wordt aangemaakt (als het project nog niet bestaat).

Relatie(s)

Wil je de taak koppelen aan een relatie dan kun je deze hier invullen zodat je vanuit de Relaties functionaliteit bij de desbetreffende relatie alle gekoppelde taken kunt bekijken.

Document

Koppel een document uit één van de ordners in Yuki door deze met het vergrootglas te selecteren.

Van mijn computer

Koppel een bestand dat aanwezig is op je computer door deze met het vergrootglas te selecteren.

Tags

Je kunt een taak ook één of meer tags geven.