Yuki Incasso (verkoopfacturen via Yuki incasseren)

Gewijzigd op Vr, 5 Jul om 2:31 PM

Met het feature Yuki Incasso kunnen verkoopfacturen eenvoudig geïncasseerd worden. Het is mogelijk de verkoopfacturen te selecteren uit de 'Nog te incasseren' lijst, vervolgens maakt Yuki één SEPA incassobestand aan dat je bij de bank kunt inleveren. Tenslotte zullen de facturen in het SEPA incassobestand automatisch door de bank geïnd worden. Het voordeel van Yuki Incasso dat het niet langer nodig is om alle gegevens in te voeren op de website van de bank. 


Yuki Incasso is alleen beschikbaar wanneer een gebruiker met de rol 'Directie' de bundel Large of Unlimited heeft gekozen via de Yuki Store in het domein


Yuki Incasso is geïntegreerd in de Bank functionaliteit.


Alleen een gebruiker met de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant', 'Procuratie' of 'Directie' kan gebruik maken van Yuki Incasso.


VOOR DE VEELGESTELDE VRAGEN OVER YUKI INCASSO ZIE FAQ BANK! 


TIP!

De incassolijst kan als snelkoppeling op het Bureaublad of als bladwijzer aan de vernieuwde Startpagina worden toegevoegd zodat meteen gecontroleerd kan worden hoeveel verkoopfacturen nog moeten worden geïncasseerd.


Incasseren voorbereiden

Om met Yuki verkoopfacturen te kunnen incasseren moeten de volgende zaken geregeld zijn:


Klik in de navigatiebalk op het icoon Bank en vervolgens op Incasseren. Het startscherm van Yuki Incasso wordt geopend. Het onderstaande scherm verschijnt echter alleen wanneer er al een SEPA incassant ID bij de bankrekening is ingevoerd:In het startscherm zie je een vervolgmenu met de belangrijkste functies van Yuki Incasso.


Proces


Nog te incasseren

Overzicht van alle verkoopfacturen die nog geïncasseerd moeten worden.


Onderweg

Overzicht van alle verkoopfacturen waarvan de incasso nog onderweg is. Deze facturen zijn opgenomen in een onverdicht SEPA incassobestand of een concept SEPA incassobestand en moeten nog worden gematcht met een incasso in Yuki. 


Storno's

Overzicht van alle verkoopfacturen (in een definitief SEPA incassobestand) waarvan de incasso teruggedraaid is nadat het bedrag op de rekening van de ontvanger is gestort. Een stornering kan worden uitgevoerd door de bank of door de klant zelf. 


In behandeling

Overzicht van alle verkoopfacturen die in behandeling zijn gezet. Dit zijn facturen die nog niet geïncasseerd zijn en waar nog uitzoek- of navraagwerk voor moet worden gedaan. 


Machtigingen


Register

Overzicht van alle aangemaakte incassomachtigingen.


Ontbrekende machtigingen

Overzicht van alle relaties (met te incasseren verkoopfacturen) zonder een incassomachtiging. Je kunt hier in één keer een aantal incassomachtigingen aanmaken.


Uitstaande aanvragen

Overzicht van alle incassomachtigingen die nog moeten worden ondertekend door de relatie. Er moet nog een startdatum van de machtiging worden ingevoerd.


Overzicht


Factuurhistorie

Alle nog te incasseren en reeds geïncasseerde verkoopfacturen worden in dit overzicht weergegeven. 


Openstaande facturen

Alle nog niet geïncasseerde verkoopfacturen worden in dit overzicht weergegeven. 


Incasso historie

In dit overzicht zie je alle concept en definitieve SEPA incassobestanden.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren