Rekeningschema bijwerken uit domein

Gewijzigd op Mon, 03 Jul 2023 om 03:33 PM

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan een rekeningschema uit een ander domein gebruiken als sjabloon om snel een ander domein in te richten


Alle vastgelegde instellingen zoals o.a. de instellingen van het rekeningschema zijn op één plaats in je domein samengebracht en gecategoriseerd.


Je kunt het rekeningschema vanuit verschillende plaatsen in Yuki openen:

  • Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Rekeningschema 
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Backoffice en vervolgens op Rekeningschema
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens in het nu geopende scherm op Grootboekrekeningen.


In het nu geopende scherm is voor de backoffice in het domein dat ingericht dient te worden in het rekeningschema de extra knop Bijwerken uit domein beschikbaar.Klik op de knop Bijwerken uit domein. In het nu geopende scherm kan een domein worden opgegeven dat als basis dient om het rekeningschema in het geopende domein bij te werken. Kies een domein en klik op de knop Bewaar gekozen domein om het schema bij te kunnen werken.Zodra een sjabloon domein is opgegeven wordt er een overzicht getoond van verschillen tussen het sjabloon domein en het huidige domein. De verschillen kunnen worden bijgewerkt op basis van de grootboekrekeningnummers:Bestaat de grootboekrekening met hetzelfde nummer al in het huidige domein dan kan:

  • het aftrekbaarheidspercentage van een bestaande rekening worden bijgewerkt en/of
  • de instelling of een bestaande rekening is in- of uitgeschakeld worden bijgewerkt en/of
  • de instelling of voor een bestaande rekening de btw van toepassing is worden bijgewerkt en/of
  • de omschrijving van de grootboekrekening (inclusief vertalingen) worden bijgewerkt.Indien de grootboekrekening nog niet bestaat in het huidige domein dan kan een nieuwe grootboekrekening worden aangelegd met dezelfde eigenschappen als die uit het sjabloon domein.


TIP!

Indien een omschrijving van een grootboekrekening afwijkt wordt deze standaard niet geselecteerd en zal deze dus ook standaard niet worden bijgewerkt.


Voor alle geselecteerde items in de lijst met verschillen zal het huidige rekeningschema worden bijgewerkt. Om een rekeningschema bij te werken klik je op de knop Rekeningschema bijwerken in je scherm. Hierna wordt nog een overzicht getoond met de gemaakte wijzigingen.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren