Workflowregels

Gewijzigd op Fri, 12 May 2023 om 04:22 PM

Met workflowregels kun je na het verwerken van een document automatisch taken aanmaken op basis van de informatie in het document. Op die manier kun je het document bij iemand onder de aandacht brengen of aan iemand ter goedkeuring aanbieden.

De functie Workflowregels is enkel beschikbaar indien een gebruiker met de rol 'Directie' de bundel Medium of Large heeft gekozen via de Yuki Store in het domein

Beweeg met je muis boven het icoon Archief in de navigatiebalk en klik vervolgens op Workflowregels.

Het volgende scherm wordt geopend:

Workflowregel aanmaken

Klik in het overzicht van de workflowregels op de knop Nieuw. Het volgende scherm wordt geopend:

Invoer

Selecteer eerst aan de invoerzijde aan welke criteria het document moet voldoen.

Documentsoort

Momenteel worden enkel inkoopfacturen en declaraties ondersteund.

Relatie
Dit veld is niet verplicht. Als je een taak wenst aan te maken voor facturen van een bepaalde leverancier of declaraties van een werknemer, selecteer hier dan die leverancier of werknemer. Laat anders het veld leeg.

Administratie

Dit veld is niet verplicht. Als je een taak wenst aan te maken voor documenten van een bepaalde administratie, selecteer hier dan die administratie. Laat anders het veld leeg.

Bedrag

Wil je bijvoorbeeld dat een factuur tot 10.000 euro naar een bepaalde persoon X gaat en alles daarboven naar persoon Y, maak dan twee workflow regels aan. De eerste is dan van 0 - 10.0000 euro, de tweede van 10.000 -

Grootboekrekening

Dit veld is niet verplicht. Als je een taak wenst aan te maken voor facturen die op een bepaalde grootboekrekening geboekt zijn, selecteer hier dan die grootboekrekening. Laat anders het veld leeg. Bijvoorbeeld alles wat op Marketingmaterialen wordt geboekt moet goedgekeurd worden door persoon X.

Betaalwijze
Indien je enkel een taak wenst aan te maken indien de factuur nog betaald moet worden via Overschrijving, selecteer dan hier die betaalwijze.

Prioriteit
Het kan voorkomen dat een factuur aan meerdere regels voldoet. In dat geval bepaalt de prioriteit welke regel wordt uitgevoerd en dus welke taak wordt aangemaakt. Begin dus eerst met regels van prioriteit 4 of 5 en ga daarna speciale regels aanmaken die een hogere prioriteit hebben dan de algemene regels.

Voorbeeld
Als je ALTIJD alle facturen met een bedrag groter dan 10.000 euro zelf wenst goed te keuren dan maak je een regel aan waarbij je alle invoervelden leeg laat, behalve het bedrag veld. Je geeft die regel dan de hoogste prioriteit.

Output

Nadat je de invoer criteria hebt bepaald dien je enkel nog te definiëren welke taak je wenst aan te maken en voor wie.

Taaksoort

Selecteer de taaksoort die automatisch aangemaakt moet worden als aan alle criteria wordt voldaan.

Gebruiker

Bij het definiëren van de taaksoort wordt bepaald naar wie een taak gaat als deze wordt aangemaakt. Voor meer uitleg zie artikel Taaksoorten.

Heb je bij het definiëren van stap 1 (Goedkeuren) van de taaksoort aangegeven dat de taaksoort door een handmatig te selecteren persoon moet worden aangemaakt, dan kun je hier bij de workflowregel bepalen welke persoon dat is. Wil je dat een taak bijvoorbeeld altijd naar de beheerder van het project gaat die aan het document gekoppeld is, dan dien je dat bij de taaksoort aan te geven.