Sales webservice

Gewijzigd op Wed, 04 Jan 2023 om 01:25 PM

Met deze webservice kun je op basis van een aangeleverd XML-bericht verkoopfacturen in Yuki aanmaken. Deze webservice werkt via SOAP.

Er zijn een aantal punten die bij het gebruik van de Sales webservice aandacht verdienen.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Aandachtspunten Sales webservice.

LET OP!

• Bij het aanleveren van verkoopfacturen vanuit bijv. een Webshop moet de Facturatie (oude Verkoop) oftewel de bundel Trial, Small, Medium, Large of Unlimited door een gebruiker met de rol 'Directie' zijn gekozen via de Yuki Store in het domein.
  • In de bundel Minimal van Yuki moet het administratiekantoor/accountant in je domein via je contract het feature Sales webservice toevoegen.
  • Voor het koppelen van verkoopfacturen aan een project moet de bundel Medium, Large of Unlimited door een gebruiker met de rol 'Directie' zijn gekozen via de Yuki Store in het domein.
  • Voor het gebruiken van de betaalmethode 'Incasso' moet de bundel Medium, Large of Unlimited door een gebruiker met de rol 'Directie' zijn gekozen via de Yuki Store in het domein.

Webadres

De webservice, een testapplicatie, een omschrijving van de velden en de procedures vind je op het webadres hieronder:

https://api.yukiworks.nl/ws/Sales.asmx

Sales Methodes

ProcessSalesInvoices(sessionID, administrationId, xmlDoc)

De Yuki verkoopfacturen webservice maakt op basis van de aangeleverde XML verkoopfacturen aan.

Algemene methodes

Authenticate(accessKey)

Geeft een sessie-ID op basis van een geldige Web Service toegangscode.

AuthenticateByUserName(userName, password)

Geeft een sessie-ID op basis van een bestaande Yuki gebruikersnaam en wachtwoord.

Domains(sessionID)

Geeft alle domeinen die via de gebruikte toegangscode benaderd kunnen worden.

SetCurrentDomain(sessionID, domainID)

Zet het huidige domein voor de sessie.

GetCurrentDomain(sessionID)

Haalt de ID op van het huidige domein voor de sessie.