Financiële monitor widgets

Gewijzigd op Thu, 16 Sep 2021 om 01:33 PM

De financiële monitor biedt diverse grafieken aan ten aanzien van de financiële gegevens in Yuki. Op veler verzoek stelt Yuki deze grafieken beschikbaar als widgets zodat deze bijvoorbeeld op een eigen intranet getoond kunnen worden. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een financiële monitor widget op je eigen website kan plaatsen.

Vereisten

• Browser: Internet Explorer v7+, Mozilla Firefox v3+, Apple Safari v3+, Google Chrome v2+.
    Opera wordt niet ondersteund.
  • Adobe Flash player versie 8 of hoger moet geïnstalleerd staan op de computer van de gebruiker. Indien dit niet het geval is, wordt een foutmelding getoond.
  • Werkende internetverbinding als je het bijvoorbeeld op jouw intranet plaatst.

AANDACHT!

Voor jouw veiligheid verbetert Yuki vanaf 1 april 2019 haar SOAP-webservices beveiliging.

Onze koppelingen zullen dan enkel verbindingen met beveiliging TLS 1.2 en hoger accepteren. Dit levert voor de meeste koppeling implementaties (dit is voor applicaties die verbonden zijn met Yuki om data te versturen of op te halen) geen problemen op.

Een widget op je eigen site plaatsen

In de HTML-code van de pagina waarop je de widget wilt tonen, moet je een zogenaamd IFRAME plaatsen. Dit is een HTML-element waarmee je de widget van jouw Yuki domein kunt opvragen. Hieronder een voorbeeld:

<iframe width="300" height="200" src="https://yuki.yukiworks.nl/docs/FinMonitorChart.aspx?ChartType=Costs&StartYear=2009"></iframe>

Dit voorbeeld toont de grafiek "Kosten" voor het jaar 2009. De grafiek is 300 pixels breed en 200 pixels hoog. De dimensies van de grafiek worden aangegeven in het eerste deel van het iframe (ook wel start tag genoemd), de waarden voor de grafiek zelf worden opgegeven in de URL.

Voor meer informatie over iframes kunt u één van de volgende websites bezoeken:

URL Specificatie

De URL naar de widget is als volgt:

https://<domeinnaam>.yukiworks.nl/docs/FinMonitorChart.aspx?ChartType=<type>

Of voor Single Sign-On gebruikers via z-login:

https://zlogin.yukiworks.nl/docs/login.aspx?app=FinMonitorChart.aspx?ChartType=<type>

In de URL naar Yuki kun je aangeven welke grafiek je wil zien en met welke voorwaarden gegevens worden opgehaald uit jouw administratie. Hieronder een beschrijving:

• ChartType. Tekst, verplicht. Hiermee geef je aan welke grafiek je wil zien. De volgende mogelijkheden kun je gebruiken:
    • Results. Toont de financiële resultaten over het opgegeven fiscaal jaar.
    • Revenue. Omzet over het opgegeven fiscaal jaar.
    • Costs. Overzicht van de kosten over het opgegeven fiscaal jaar.
    • BankBalance. Totaal overzicht van het saldo op uw bankrekeningen over het opgegeven jaar.
    • WorkingCapital. Overzicht van het werkkapitaal over het opgegeven jaar.
    • Payables. Overzicht van te betalen bedragen op korte termijn.
    • Receivables. Overzicht van te ontvangen bedragen op korte termijn.
    • PayablesReceivables. Overzicht te betalen en te ontvangen bedragen op korte termijn.
  • CompanyID. Tekst, niet verplicht. De ID van de administratie waaruit je gegevens wil zien.
  • StartYear. Volledig jaartal, niet verplicht. Het fiscaal jaar waarvan je gegevens wil zien. Als je dit niet opgeeft, wordt het huidige jaar verondersteld.
  • RefreshCache. Getal, niet verplicht. Het aantal uur waarop de grafiekgegevens worden opgeslagen in cache. Standaard is dit 12 uur. Je kan minimaal twee uur opgeven.

Indien je ongeldige waarden opgeeft of verplichte waarden vergeet in te vullen, krijg je een foutmelding.

Externe links