Nieuwe kasbon aanmaken

Gewijzigd op Mon, 27 Feb 2023 om 11:02 AM

Er is een bedrijfskas of een kassa aanwezig in het bedrijf (administratie). De aangeleverde facturen en/of bonnen worden verwerkt met betaalwijze 'Contant' wanneer het bedrijf een bedrijfskas heeft óf de kastransacties worden geboekt op basis van een wekelijkse of maandelijkse aangeleverde kasstaat (kassa).

In de volgende situaties biedt Yuki de mogelijkheid om een kasbon aan te maken:

• Bedrijfskas: Geen factuur of bon beschikbaar van contante inkomsten of uitgave(n).
  • Kassa: Contante inkomsten of uitgave(n) is niet meegenomen op de in Yuki verwerkte wekelijkse of maandelijkse kasstaat.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan een nieuwe kasbon aanmaken.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk, klik op Kas en vervolgens in het nu geopende scherm op de omschrijving van de desbetreffende kas.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Nieuw om een kasbon toe te voegen. In het nu geopende scherm klik je vervolgens op het type kasbon die je wilt aanmaken.

Je hebt bijvoorbeeld contant geld uit de bedrijfskas genomen om een zakelijke uitgave te betalen waarvan je de factuur of bon niet kunt aanleveren in Yuki. In het bovenstaande scherm klik je op Contante uitgave waardoor het volgende invoerscherm wordt geopend:

Merk op dat het type kastransactieregel dat je gaat invoeren 'Contante uitgave' is. Controleer of het correcte beginsaldo (laatste saldo van de bedrijfskas of eindsaldo van vorige kasstaat) is ingevuld en corrigeer dit indien nodig.

Voer vervolgens de gegevens van de kasbon (documenttype kasstaat) in zoals beschreven in het artikel 'Kasstaat boeken'.

Klik op de knop Bewaren om de nieuwe kasbon te verwerken in de bedrijfskas.