Purchase webservice

Gewijzigd op Fri, 03 Feb 2023 om 12:53 PM

Met deze webservice kun je op basis van een aangeleverd XML-bestand inkoopfacturen vanuit een ERP-systeem importeren in een administratie in Yuki.

Om gebruik te kunnen maken van de Purchase webservice moet per e-mail een formeel verzoek worden verstuurd naar support@yuki.nl

Vervolgens zal je van Yuki per e-mail een Client-ID/Secret ontvangen. Deze heb je naast de API-sleutel nodig voor de authenticatie om zodoende toegang te verkrijgen tot de Purchase webservice.

LET OP!

• Bij het aanleveren van inkoopfacturen moet de bundel Trial, Minimal, Small, Medium, Large of Unlimited door een gebruiker met de rol 'Directie' zijn gekozen via de Yuki Store in het domein omdat op basis van de data vanuit de koppeling de inkoopfacturen in Yuki worden gegenereerd en verwerkt.
  • Voor het koppelen van inkoopfacturen aan een project moet de bundel Medium, Large of Unlimited door een gebruiker met de rol 'Directie' zijn gekozen via de Yuki Store in het domein.

Webadres

De webservice, een testapplicatie, een omschrijving van de velden en de procedures vind je op het webadres hieronder:

https://api.yukiworks.nl/ws/Purchase.asmx

Purchase Methodes

ProcessPurchaseInvoices(sessionID, administrationId, xmlDoc)

De Yuki inkoopfacturen webservice maakt op basis van de aangeleverde XML inkoopfacturen aan.

Algemene methodes

Authenticate(accessKey)

Geeft een sessie-ID op basis van een geldige Web Service toegangscode.

AuthenticateByUserName(userName, password)

Geeft een sessie-ID op basis van een bestaande Yuki gebruikersnaam en wachtwoord.

Domains(sessionID)

Geeft alle domeinen die via de gebruikte toegangscode benaderd kunnen worden.

SetCurrentDomain(sessionID, domainID)

Zet het huidige domein voor de sessie.

GetCurrentDomain(sessionID)

Haalt de ID op van het huidige domein voor de sessie.