Aan WKR categorie gekoppelde documenten en/of transacties wijzigen

Gewijzigd op Thu, 11 Jan 2024 om 12:12 PM

Vanuit een geopende grootboekrekening kun je de koppeling van documenten en/of transacties aan een WKR categorie wijzigen door:

• Kosten met een specifiek btw-percentage in de WKR op te nemen

• Kosten toe te wijzen aan of te wijzigen van categorie.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan de WKR tool gebruiken.

TIP!

De tags 'WKR-6%', 'WKR-21%', 'WKR-0%' of 'NO-WKR-RELATED' worden standaard door Yuki aangemaakt zodra je de WKR functionaliteit gebruikt.

Beweeg met je muis boven het icoon Personeel in de navigatiebalk en klik vervolgens op Werkkostenregeling

Klik in het nu geopende startscherm van de WKR tool op de knop Transacties toekennen aan WKR om een grootboekrekening waarop geboekt is te openen.

TIP!

Vanuit de sectie Details: Huidig jaar in de tussentijdse rapportage kun je ook op een grootboekrekening klikken om deze te openen.

Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Door op de knop Herstel naar standaard toegewezen waarde kun je altijd de gewijzigde boekingsregel terugzetten naar het oorspronkelijke btw-percentage of de categorie.

De knoppen <  > kun je gebruiken om direct de vorige of volgende WKR categorie waarop is geboekt te openen.

Je kunt altijd terug naar de sectie Details: Huidig jaar in de tussentijdse rapportage door te klikken op de knop Terug.

Kosten met specifiek btw-percentage opnemen in WKR

De boekingsregel zal worden opgenomen in de WKR met het btw-percentage welke in het document is geboekt. Wil je de boekingsregel met een ander btw-percentage opnemen in de WKR, dan kun je het btw-percentage aanpassen.

Selecteer de boekingsregel waarvan je het btw-percentage wilt aanpassen. Selecteer vervolgens in het dropdownmenu Opnemen met WKR met: het juiste btw-percentage.

LET OP!

Het percentage waarmee de kosten worden opgenomen in de WKR verandert niets aan de geboekte btw in het document.

Als het in de WKR opgenomen btw-percentage is veranderd, kun je dit op regelniveau zien aan het ‘potloodje’ dat naast het btw-percentage staat.

Kosten toewijzen aan of wijzigen van categorie

Selecteer de boekingsregel waarvan je de kosten wilt toewijzen aan of wijzigen van categorie.

Wijs vervolgens de geselecteerde boekingsregel aan een andere categorie toe door deze categorie in het dropdownmenu Toewijzen te selecteren.

Nadat je een regel in een categorie hebt geplaatst zal de regel uit het overzicht van de desbetreffende categorie verdwijnen en vind je deze terug onder de nieuw gekozen categorie.