Relaties

Gewijzigd op Fri, 09 Feb 2024 om 12:21 PM

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Relaties

Het volgende scherm wordt geopend:

In het scherm zie je van linksboven naar rechtsonder:

• Zoek: Op alle getoonde adresgegevens.
  • Relaties per type: Klik op een icoon om een lijst van de relaties (klanten, leveranciers, administraties, werknemers, bedrijven en personen) te bekijken.
    Het icoon 'UBL' is alleen beschikbaar wanneer de accountant administraties binnen dit domein heeft aangemeld voor het ontvangen van UBL facturen.
  • Recent bekeken relaties: Klik dubbel op een relatie om de relatiekaart te bekijken en/of te wijzigen.
  • Belangrijke relaties: Door op de relatiekaart 'Belangrijk nummer' te selecteren creëer je een 'favorieten' lijst.

Verschillende typen relaties

Je kunt een aantal overzichten van relaties bekijken die in feite dezelfde lijst tonen maar met een andere relatietype. De verschillende relatietypen zijn: klanten, leveranciers, administraties, werknemers, bedrijven en personen.

Voor een uitgebreide beschrijving van de relatietypes zie artikel Relaties in Yuki: bedrijf of (contact)persoon.

Klik op het icoon van het relatietype waarvan je de lijst wilt bekijken. Hieronder zie je een voorbeeld van de lijstweergave van het relatietype 'Leverancier':

In dit scherm kun je de volgende knoppen en/of dropdownmenu's gebruiken:

1. Maak een nieuwe relatie (bedrijf of persoon) aan.

Voor een uitgebreide beschrijving an het aanmaken van een relatie zie artikel Bedrijf aanmaken (adresgegevens) of Persoon aanmaken (adresgegevens).

2. Toon alleen de actieve, de inactieve óf alle relaties.
  3. Maak hier een keuze waarop je de relaties wilt filteren: alle getoonde adresgegevens, Naam, Plaats, Postcode, Tag, E-mailadres, Website, Telefoon, Relatiecode, KvK-nummer, Btw-nummer, Bankrekening of Leveranciers code
  4. Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in. Door op de knop Zoek te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.
  5. Toon alle adressen.
  6. Toon alleen de adressen in mijn adresboek.
  7. Toon de lijstweergave.
  8. Toon de adressen als visitekaartjes.
  9. Toon de tag cloud.
  10. Toon extra filters om de relaties te groeperen:
    • Met boekingen op rekening: in het zoekvenster kun je een grootboekrekening ingeven, Yuki zal de relaties tonen die boekingen hebben op de desbetreffende grootboekrekening.
    • Met verkoopfacturen: Yuki laat de relaties zien waaraan verkoopfacturen zijn gekoppeld.
    • Met inkoopfacturen: Yuki toont de relaties waaraan inkoopfacturen zijn gekoppeld.
    • Met verkoopartikel: als je in het zoekvenster een verkoopartikel ingeeft, toont Yuki de relaties waaraan het desbetreffende verkoopartikel geleverd is.

11. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan. Je kunt bijvoorbeeld de kolommen 'E-mail (werk)', 'E-mail (factuur)' en/of 'E-mail (alle)' toevoegen.

12. Toon het getoonde overzicht als een PDF bestand dat je vervolgens kunt downloaden of afdrukken.

13. Download het getoonde overzicht als een CSV-bestand (Excel).

Door op een letter van het alfabet te klikken worden alle relaties getoond waarvan de naam met de desbetreffende letter begint.

Alle kolommen, behalve de kolom 'Website', kunnen oplopend of aflopend worden gesorteerd.

Door in het overzicht te klikken op > voor een relatie óf op de naam van een relatie open je de relatiekaart van het desbetreffende bedrijf of de persoon.