Belastingdienst

Gewijzigd op Tue, 30 May 2023 om 10:58 AM

Klik in de navigatiebalk op het icoon Backoffice en vervolgens in het nu geopende scherm onder Checklist op Belastingdienst

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht staan alle transacties, openstaande posten en gekoppelde transacties van en voor de Belastingdienst betreffende de volgende grootboekrekeningen:

• 16000 Crediteuren: Dit is voor het boete- en rentedeel van naheffingsaanslagen, aanmaningen en dwangbevelen omzetbelasting (F…) en loonbelasting (A…).
  • 17110 Belastingschulden LB: Hierop zijn de aangiften loonheffing geboekt.
  • 24000 Belastingschulden btw: Hierop zijn de aangiften omzetbelasting geboekt.

Zorg ervoor dat bij alle banktransacties aangaande de Belastingdienst de relatie ‘Belastingdienst’ is toegevoegd waardoor deze transacties in dit overzicht verschijnen.