SEPA betaalbestand verwijderen (Beta)

Gewijzigd op Tue, 09 Apr 2024 om 01:32 PM

Wil je een concept SEPA betaalbestand verwijderen of lukt het om de een of andere reden niet om een definitief SEPA betaalbestand te laten verwerken door de bank dan kun je vanuit de betaallijst een SEPA betaalbestand verwijderen.

De documenten uit een verwijderd SEPA betaalbestand komen weer in de betaallijst terecht en vind je terug als je de werklijst 'Te betalen' opent.

De documenten kunnen vervolgens weer worden geselecteerd om te worden opgenomen in een nieuw SEPA betaalbestand.

Alleen een gebruiker met de rol 'Financiƫle administratie', 'Externe accountant' of 'Directie' kan een concept of definitief SEPA betaalbestand verwijderen.

Wanneer de betaallijstbeveiliging is ingesteld kan een gebruiker met procuratierechten (afhankelijk van betaallijstbeveiliging) een concept of definitief SEPA betaalbestand verwijderen.

Een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein kan geen concept of definitieve SEPA betaalbestanden verwijderen.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk, klik op Betaallijst en selecteer vervolgens de werklijst Betaalhistorie

In het nu geopende scherm zie je een overzicht van alle aangemaakte concept en definitieve SEPA betaalbestanden.

Om een concept of definitief SEPA betaalbestand te verwijderen, beweeg je met je muis boven de regel van het desbetreffende SEPA betaalbestand, klik je op de knop met de drie puntjes en selecteer je vervolgens de menuoptie Verwijderen in het dropdownmenu.

De volgende melding verschijnt in het scherm:

TIPS!

• Om een geopend concept SEPA betaalbestand te verwijderen, klik je op de knop Meer acties en selecteer je vervolgens de menuoptie Verwijderen.

• Om een geopend definitief SEPA betaalbestand te verwijderen, klik je op de knop Verwijderen.