Betaallijst facturen met betalingskorting betalen via SEPA betaalbestand (Beta)

Gewijzigd op Thu, 25 Apr 2024 om 04:53 PM

Een gebruiker met de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant') of 'Directie' kan concept SEPA betaalbestanden aanmaken, wijzigen, definitief maken en versturen naar de bank.

Wanneer de betaallijst beveiliging is ingesteld kunnen alle gebruikers met procuratierechten (afhankelijk van betaallijst beveiliging) facturen via een SEPA betaalbestand betalen.

Een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein kan alleen concept SEPA betaalbestanden aanmaken en wijzigen.

Beweeg met je muis boven het icoon Bank in de navigatiebalk en klik vervolgens op Betaallijst.

Het volgende scherm wordt geopend:

In de werklijst Te betalen zullen de facturen met korting zichtbaar zijn. Er staat een groen icoontje voor het bedrag in de kolom Korting als de vervaldatum nog niet is overschreden. Indien dat wel het geval is dan staat er een rood icoontje voor het bedrag van de korting.

Selecteer alle facturen met betalingskorting die je wilt betalen en klik vervolgens bovenin het scherm op Bereid betaling voor.

Doorloop nu alle stappen om de desbetreffende facturen te betalen via een SEPA betaalbestand zoals uitgebreid beschreven in artikel Betaallijst documenten betalen via SEPA betaalbestand.

LET OP!

In het concept SEPA betaalbestand kun je nog aangeven of je de betalingskorting wel of niet wilt toepassen op de factuur. Standaard staat de betalingskorting aan indien je vóór de vervaldatum betaalt.

Beweeg met de muis boven de regel van de desbetreffende factuur waarvan je de betalingskorting wilt verwijderen of toepassen, klik op de knop met de drie puntjes en selecteer vervolgens de menuoptie Pas korting toe of Verwijder korting.

Het bedrag dat je nu in de kolom Betaling ziet staan zal in het definitieve SEPA betaalbestand worden meegenomen.