Peppol ((Pan-European Public Procurement On-Line) is een internationaal beveiligd netwerk voor de uitwisseling van electronische facturen. Je kunt het vergelijken met een mail netwerk maar dan efficienter, slimmer en meer beveiligd. Via de Access Points kunnen kopers en leveranciers zich verbinden met alle gebruikers van het Peppol-netwerk.

Voor meer informatie over Peppol zie https://peppolautoriteit.nl/ en https://peppol.eu/.