Hoe werkt de Zoekfunctie binnen een domein?

Gewijzigd op Do, 11 Jul om 4:26 PM

Yuki kent een geavanceerde Zoekfunctie die je kunt gebruiken om te zoeken binnen een domein. 


De Zoekfunctie doorzoekt binnen een aantal categorieën in het gehele Yuki domein naar alles wat voldoet aan de ingevoerde zoekterm(en). De categorieën waarbinnen wordt gezocht door de Zoekfunctie zijn:

 • Alle
 • Relaties
 • Documenten
 • Rekeningschema (grootboekrekeningen)
 • Afschriftregels (transacties)
 • Afspraken
 • Taken
 • Backoffice vragen/antwoorden
 • Memoriaal (alleen beschikbaar voor een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein)
 • Pagina's
 • Instellingen
 • Projecten (alleen beschikbaar in bundel Medium, Large en Unlimited).


De bovengenoemde categorieën zijn standaard geselecteerd en kunnen desgewenst afzonderlijk worden uitgeschakeld waardoor het aantal zoekresultaten wordt beperkt.


Een zoekterm kan bestaan uit een (deel van een) naam, een nummer, een bedrag of een datum. Daarnaast kun je ook gericht zoeken op basis van een combinatie van verschillende zoektermen.


Naast de zoekresultaten toont Yuki ook een zogenaamde Beste match, het zoekresultaat dat volgens Yuki het beste past bij de ingevoerde zoekterm(en).


TIP!

De beschikbare categorieën en de zoekresultaten zijn afhankelijk van je rol(len) in het domein. Alle data in de zoekresultaten waartoe je geen toegang hebt op basis van je rol(len) wordt niet in de zoekresultaten op je scherm weergegeven.


Om gebruik te maken van de Zoekfunctie kun je vanuit elk scherm in je domein bovenin het scherm een zoekterm invoeren.Klik in het dropdownmenu van de categorieën om desgewenst één of meer categorieën uit te schakelen waardoor je het aantal zoekresultaten beperkt.Yuki onthoudt de categorieën waarbinnen je wilt zoeken zodat je bij een volgend gebruik van de Zoekfunctie automatisch in dezelfde categorieën zoekt.  Ook de zoekterm wordt door Yuki onthouden, bij een volgend gebruik van de Zoekfunctie kun je desgewenst direct een nieuwe zoekterm invoeren.


Klik in het nu getoonde zoekveld om één of meer zoektermen in te voeren. Tijdens het invoeren van een zoekterm zal Yuki al één of meer zoekresultaten laten zien.


Je kunt in je domein zoeken op naam, nummer, bedrag, datum of gericht zoeken. 


Zoeken op naam

Je kunt zoeken naar een (deel van een) naam door in het zoekveld bijvoorbeeld 'tele' in te voeren.


Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waarin deze naam is ingevoerd in het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam' of 'Bedrijfsnaam'.Zoeken op nummer

Je kunt zoeken naar een nummer door in het zoekveld bijvoorbeeld '500' in te voeren.


Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waar dit nummer is ingevoerd in het veld 'Omschrijving', 'Onderwerp', 'Naam', 'Bedrijfsnaam' of in een numeriek veld zoals 'Factuurnummer'.TIP!

Het factuurbedrag 500,35 zal in bovenstaand voorbeeld niet worden meegenomen in het zoekresultaat. Alleen het exacte factuurbedrag 500,00 zal worden weergegeven.


Zoeken op bedrag

Je kunt zoeken naar een exact bedrag door dit bedrag in het zoekveld in te voeren, bijvoorbeeld '54,45' of '54.45'.

Wil je zoeken naar bedragen binnen een bepaald bereik dan maak je gebruik van een '-' in het zoekveld, bijvoorbeeld '50-60'. Het zoekresultaat geeft nu alle data weer met bedragen van 50 tot en met 60 euro.Zoeken op datum 

Je kunt zoeken naar een bepaalde datum door deze in te voeren als:

 • 04/03/2017
 • 04-03-2017
 • 040317
 • 04032017.


Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waarbij het veld 'Datum' één van de bovenstaande waarden bevat.Gericht zoeken

Je kunt gericht zoeken door gebruik te maken van verschillenden zoektermen en deze te combineren d.m.v. een spatie bijvoorbeeld 'tele 100-150 18-05-2018'.


Het zoekresultaat geeft nu alle data weer waarin deze naam is ingevoerd met een bedrag tussen 100 en 150 euro met datum 18-05-2018.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren