​Nmbrs® koppeling voor domein, administratie(s) en werknemers in Yuki instellen

Gewijzigd op Mon, 18 Dec 2023 om 12:05 PM

Om loonstroken, loonjournaalposten en jaaropgaven te importeren vanuit Nmbrs® moeten het domein, administratie(s) en werknemers goed geconfigureerd worden om de koppeling met Nmbrs tot stand te brengen.

De volgende zaken zijn hierbij belangrijk:

• De domeinnaam in Yuki moet overeenkomen met de debiteurnaam in Nmbrs®.
    De administratienaam in Yuki moet overeenkomen met de bedrijfsnaam in Nmbrs®
  • De relatiecode in Yuki moet overeenkomen met de bedrijfscode in Nmbrs®.
  • Het personeelsnummer in Yuki moet overeenkomen met het desbetreffende personeelsnummer in Nmbrs®.

Vervolgens kunnen voor een administratie de instellingen worden ingevoerd van o.a. de toegangscodes voor de  Nmbrs® omgeving en het wel of niet automatisch importeren van salarisdocumenten.

TIP!

Voor een administratie kan worden ingesteld dat de geïmporteerde loonjournaalposten per afdeling of per kostenplaats worden gesplitst.

Voor het domein worden standaard de Nmbrs® instellingen van het backoffice portaal overgenomen. Hoe je dit bij het portaal instelt, lees je in het artikel Nmbrs® koppeling voor portaal instellen.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan een Nmbrs® koppeling voor het domein, de administratie en werknemer(s) instellen.

LET OP!

Een geactiveerde Nmbrs® koppeling voor een domein is te gebruiken voor alle administraties in dat domein.

Dit betekent dat alle administraties in Yuki een actief salarisadministratie contract krijgen.

Wanneer er voor een administratie in het domein geen salarisdocumenten automatisch moeten worden geïmporteerd schakel je de optie 'Salarisdocumenten automatisch importeren' bij de Nmbrs instellingen voor de administratie uit.

Domein, administratie(s) en werknemers koppelen

Hieronder volgt een beschrijving van de benodigde stappen om een domein, administraties en werknemers te koppelen met Nmbrs®.

Domein koppelen

Een domein in Yuki heet in Nmbrs® een debiteur.

Wanneer je het Nmbrs® debiteurnummer invoert hoeft een debiteur in Nmbrs® niet meer met dezelfde naam te zijn of worden aangemaakt als de domeinnaam in Yuki.

Doorloop hiervoor de volgende stappen:

• Open het domein vanuit het backoffice portaal door te klikken op Domeinen.
  • Klik op de naam van het domein dat je wilt koppelen met Nmbrs®.
  • Klik in de navigatiebalk op het icoon Personeel en vervolgens op Nmbrs service
    OF

Klik in de navigatiebalk op het icoon Instellingen en vervolgens onder Integraties op Salariskoppeling Nmbrs.

• Vul in het veld Nmbrs debiteurnummer het desbetreffende debiteurnummer in.

TIP!

In het veld 'Nmbrs debiteurnummer' mag ook tekst worden ingevoerd. Maak wel gebruik van een zo specifiek mogelijke tekst om duplicaten te voorkomen.

Administratie(s) koppelen

Een administratie in Yuki heet in Nmbrs® een bedrijf. Om een bedrijf aan een administratie in Yuki te koppelen moet de bedrijfscode uit Nmbrs® worden ingevuld in Yuki.

Doorloop hiervoor de volgende stappen:

• Open het domein vanuit het backoffice portaal door te klikken op de knop Domeinen.
  • Klik op het icoon achter de naam van het domein waarin de administratie zich bevindt.
  • Klik op > voor de naam van de administratie waar de bedrijfscode voor moet worden ingevuld.

• Open het tabblad Administratie.

• Vul in het veld Relatiecode de bedrijfscode uit Nmbrs® in.

Werknemers koppelen

Tenslotte moeten de werknemers in Yuki worden gekoppeld met de werknemers in Nmbrs®. Dit kan door in Yuki bij de werknemer het Nmbrs® personeelsnummer in te vullen. Doorloop de volgende stappen:

• Beweeg met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik vervolgens op Werknemers
  • Open de relatiekaart van de werknemer die je wilt bewerken
  • Open het tabblad Werknemer.

• Vul in het veld Personeelsnummer het Nmbrs® personeelsnummer in.

Nmbrs® instellingen voor administratie invoeren

Om specifieke Nmbrs® instellingen voor een administratie in te voeren, beweeg je met je muis boven het icoon Personeel in de navigatiebalk en klik je vervolgens op Nmbrs service

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Instellingen. Het volgende scherm wordt geopend:

Selecteer rechtsboven in het bovenstaande scherm de administratie, klik vervolgens op de knop Bewerken en vul in het nu geopende scherm de correcte instellingen voor de administratie in.

Credentials instellen

Gebruik de voor het domein ingestelde toegangscodes

Geef hier aan of voor de administratie de toegangscodes voor het domein kunnen worden gebruikt.

Gebruikersnaam en API token

Voer hier de gebruikersnaam en het API Token van Nmbrs® in.

Nmbrs® debiteur nummer

De eigenaar van het account in Nmbrs® kan het debiteur nummer in Nmbrs® vinden door rechtsboven in het onderstaande scherm op het icoon te klikken.

Klik in het nu geopende menu op Mijn account en vervolgens onder Facturering op Informatie.

Hier vind je achter het veld Nummer het debiteur nummer.

Automatische import van salarisdocumenten instellen

Gebruik de importinstellingen van het domein

Geef hier aan of voor de administratie de importinstellingen van het domein gebruikt kunnen worden.

Splits loonjournaalpost per

Hiervoor moet een gebruiker met de rol 'Directie' de bundel Medium, Large of Unlimited heeft gekozen via de Yuki Store in het domein en het Nmbrs® debiteur nummer zijn ingevuld.

De loonjournaalpost kan desgewenst worden gesplitst per afdeling of per kostenplaats.

De afdelingskosten in de loonjournaalpost worden automatisch toegewezen aan het voor elke afdeling door Yuki aangemaakte project.

Alle kosten van een kostenplaats in de loonjournaalpost worden automatisch toegewezen aan een door jezelf aangemaakt project in Yuki. Dit project dient wel dezelfde naam te hebben als de kostenplaats in Nmbrs®.

Salarisdocumenten automatisch importeren

• Salarisstroken automatisch importeren
  • Journaalposten automatisch importeren
  • Loonaangifte automatisch importeren
  • Eerste dag van huidige maand vanaf wanneer salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden [dag]
  • Laatste dag van de huidige maand waarop salarisdocumenten automatisch geïmporteerd worden [dag].

LET OP!

Wanneer er voor een administratie in het domein geen salarisdocumenten automatisch moeten worden geïmporteerd schakel je de optie 'Salarisdocumenten automatisch importeren' uit.