Onbetaalde inkoopfacturen

Gewijzigd op Mon, 05 Feb 2024 om 12:52 PM

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle inkoopfacturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald werden. Dit is iets anders dan de crediteuren openstaande posten. De laatste is meer boekhoudkundig en bevat ook de betalingen waar geen inkoopfactuur aan gekoppeld is. Vanuit dit overzicht kun je de betaallijst openen om facturen via een SEPA betaalbestand te betalen (de Yuki Betaalservice moet zijn geactiveerd).


Alleen de eigenaar van het domein (rol 'Directie') en gebruikers met de rol 'Directie' kunnen facturen markeren als Betaald of In behandeling zetten.


LET OP!

Achter elke factuur staat een gekleurd vierkantje: geel (Nog niet betaald), blauw (Deels nog te betalen) of groen (Volledig betaald).

Een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein kan direct een openstaande factuur matchen met een betaling door te klikken op het gele of blauwe vierkantje achter de desbetreffende factuur.


Beweeg met je muis boven het icoon Inkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens op Onbetaald.  


Het volgende scherm wordt geopend:In dit scherm kun je de volgende knoppen en/of downloadmenu's gebruiken:

 1. Maak hier een keuze waarop je de facturen wilt filteren: Onderwerp, Bedrag, Leverancier, Factuurnummer, Tag of Project
 2. Voer vervolgens het feitelijke selectiecriterium in. Door op de knop Zoek te klikken wordt het filter op de lijst toegepast.

  Wanneer het feature Yuki Vreemde valuta door de accountant aan het contract van het domein is toegevoegd in Yuki kun je ook filteren op Valuta.

 3. Wissel tussen het wel of niet tonen van een schermvoorbeeld van de geselecteerde inkoopfactuur.
 4. Telkens als je een betaling handmatig aangemaakt en uitgevoerd hebt in het internetportaal van je bank, kun je hier de desbetreffende post selecteren en bovenin je scherm op de knop Betaald klikken.
 5. Zet de geselecteerde inkoopfacturen in behandeling. Er verschijnt een wit handje achter de facturen. Deze facturen kunnen vervolgens via het overzicht In behandeling worden bekeken en 'behandeld'.
 6. Open de betaallijst om facturen via een SEPA betaalbestand te betalen.
 7. Wissel tussen het overzicht van alle inkoopfacturen of alle inkoop creditfacturen.
 8. Selecteer het overzicht van de onbetaalde facturen van de juiste administratie.
 9. Pas de getoonde kolommen in dit overzicht aan.
 10. Download het getoonde overzicht als een CSV-bestand (Excel).


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren