Wanneer je in Yuki gebruik maakt van Mollie als online betalingsprovider voor je verkoopfacturen moeten de onderstaande transacties op de juiste wijze verwerkt worden in Yuki:

 • verkoopfactuur die wordt betaald via Mollie
 • transacties in Mollie bankafschrift:
  • kosten van Mollie 
  • uitbetalingen naar zakelijke betaalrekening 
  • ontvangsten van debiteuren
 • transactie op zakelijke betaalrekening
 • inkoopfactuur afkomstig van Mollie.

Verkoopfactuur die wordt betaald via Mollie
De verkoopfactuur die betaald wordt via Mollie moet in Yuki worden verwerkt met de betaalwijze 'Mollie' of 'Overschrijving'. Hierdoor wordt de factuur in het overzicht 'Debiteuren: openstaande posten' geplaatst.


Transacties in Mollie bankafschrift

Het geïmporteerde Mollie bankafschrift bevat de volgende transacties:

 • Kosten van Mollie (Cost)
 • Uitbetalingen naar zakelijke betaalrekening (Revenue)
 • Ontvangsten van debiteuren.Kosten van Mollie (Cost)
Door een bank verwerkingsregel te maken zorg je er voor dat alle kosten die Mollie in rekening brengt direct op de crediteur Mollie B.V. worden geboekt. Vervolgens worden vanuit de crediteurenlijst de kosten automatisch gematcht na het importeren van de Mollie inkoopfactuur.


Verwerkingsregel (kosten van Mollie)


Criteria:

Tegenrekening: NL31ABNA0447075233

Naam tegenrekening: Mollie B.V.

Af / Bij: Af


Output:

Relatie: Mollie B.V.

Grootboekrekening: Crediteuren  


Uitbetalingen naar de zakelijke betaalrekening (Revenue)

Voor de uitbetalingen hoeft geen verwerkingsregel aangemaakt te worden. Yuki zal de Mollie bankrekening herkennen en direct de betaling op de tussenrekening 'Betalingen onderweg' boeken. 


Ontvangsten van debiteuren

Hier hoeft geen verwerkingsregel voor aangemaakt te worden. Yuki zal de ontvangsten van de debiteuren direct matchen met de verkoopfacturen (met Mollie betaallink) indien deze reeds aanwezig zijn. 


Transactie op zakelijke betaalrekeningVoor de uitbetalingen hoeft geen verwerkingsregel aangemaakt te worden. Yuki zal de eigen betaalrekening herkennen en direct de ontvangsten op de betaalrekening boeken op de tussenrekening 'Betalingen onderweg'.


Inkoopfactuur afkomstig van MollieDe geïmporteerde Mollie inkoopfactuur wordt automatisch door Yuki geboekt met de betaalwijze 'Incasso', de factuur wordt immers geïncasseerd van je Mollie bankrekening.

De inkoopfactuur wordt automatisch gematcht met de transactiekosten die direct vanuit het bankafschrift op crediteur Mollie B.V. zijn geboekt.