Wat is een administratie in Yuki?

Gewijzigd op Fri, 05 Apr 2024 om 04:28 PM

Een administratie is een Eenmanszaak, B.V., N.V., Stichting, Vereniging of welke entiteit dan ook die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en/of waar de administratie voor gevoerd wordt. In sommige gevallen kan het ook een privépersoon zijn of een project waar kosten en/of opbrengsten op geadministreerd worden.


Rechten

Binnen een Yuki domein kunnen diverse administraties worden gevoerd. Bijvoorbeeld de operationele vennootschap, de management vennootschap en de personal holding of gewoon alle werkmaatschappijen. De rechten kunnen per administratie worden bepaald. Dus niet iedereen hoeft toegang te hebben tot alle administraties.


Samenhang

Het is mogelijk om een totaal overzicht te hebben over alle administraties en over alle administraties te zoeken. De financiële cijfers kunnen per administratie worden getoond of over alle administraties. Dit is geen consolidatie maar een optelling. Ook de bankrekeningen kunnen voor alle administraties worden getoond zodat je een totaal overzicht hebt over de liquide middelen. Overboekingen van de ene bankrekening naar de andere worden automatisch goed geboekt zowel binnen een administratie (via betalingen onderweg) als binnen een domein naar een andere administratie (via rekening courant).

Aan een administratie hangen nog meer eigenschappen die voor de automatische verwerking belangrijk zijn. Het betreft informatie over de aandeelhouders, bestuurders, btw-periode, kas, loonheffing en accountant. Deze informatie wordt vastgelegd tijdens het bijwerken van het administratieprofiel.


StatusEen administratie in Yuki kan drie verschillende statussen hebben:

  • Groen bolletje
    De administratie is klaar voor gebruik: alle noodzakelijke gegevens zijn aangeleverd en voor deze administratie kunnen documenten worden aangeboden aan Yuki om verwerkt te worden.
  • Geel bolletje
    De administratie is nog niet gereed: basisgegevens voor deze administratie ontbreken. Hierdoor kun je voor deze administratie nog geen documenten aanbieden aan Yuki. Om de basisgegevens compleet te maken klik je op de naam van deze administratie in het domein. Je kunt dan op een aantal tabbladen de ontbrekende gegevens (het administratieprofiel) invullen.
  • Rood bolletje
    De administratie is inactief: de einddatum van het contract is verstreken. Je kunt deze administratie alleen inzien en voor eigen gebruik bewerkingen uitvoeren. Je kunt echter geen documenten voor deze administratie door Yuki laten verwerken. Je kunt inactieve administraties inzien zolang er tenminste één actieve administratie in het domein is.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren