Relaties (CRM)

Gewijzigd op Wed, 21 Feb 2024 om 05:25 PM

De CRM-functionaliteit heeft een uitgebreid adressenboek wat relatiebeheer overzichtelijk maakt. Per relatie achterhaal je met één klik op de knop contactgegevens, correspondentie en informatie die samenhangt met je boekhouding zoals het betaalgedrag van de relatie, recente transacties en welke werkzaamheden voor deze relatie zijn uitgevoerd. Een relatie in Yuki is een bedrijf of een (contact)persoon.

Relaties (CRM) is alleen beschikbaar wanneer een gebruiker met de rol 'Directie' de bundel Small, Medium, Large of Unlimited heeft gekozen via de Yuki Store in het domein.

Alleen een gebruiker met de rol 'Directie' in je domein kan de minimale versie van Yuki (Minimal) upgraden naar de bundel Small, Medium, Large of Unlimited.

Klik in de navigatiebalk op het icoon Relaties en het startscherm van Relaties wordt geopend:

In dit startscherm zie je een vervolgmenu met de belangrijkste functies van Relaties.

Lijst

Relaties

Hier kun je zoeken naar relaties, relaties per relatietype bekijken en worden de recent bekeken adressen en belangrijke adressen getoond.

Mijn adresboek

In Yuki kun je in je persoonlijke adresboek alle relaties bekijken waarbij je op de relatiekaart hebt aangegeven dat deze in je eigen adresboek opgenomen moesten worden.

Recent aangemaakt

Dit overzicht toont een lijst van relaties die je onlangs nog aangemaakt hebt. Dit is handig als je nogmaals een relatie wilt opvragen.

Verwijderde relaties (alleen beschikbaar voor gebruiker met 'Backoffice' rol in het domein)

In Yuki kun je een overzicht bekijken van alle verwijderde relaties in een domein.

Standaardwaarden (alleen beschikbaar voor gebruiker met 'Backoffice' rol in het domein)

Een overzicht van alle verwerkingsregels die in één of meer administraties op document- en/of regelniveau voor relaties zijn aangemaakt. Bij het verwerken van een inkoop- en/of (Yuki) verkoopfactuur van een leverancier of klant worden op basis van deze verwerkingsregels de standaardwaarden automatisch voor je ingevuld.

Web adressen (niet beschikbaar voor gebruiker met 'Backoffice' rol in het domein)

Een overzicht van alle Web adressen die in het domein voor relaties zijn vastgelegd.

Bankrekeningen

Een overzicht van alle bankrekeningen die in één of meer administraties voor relaties zijn aangemaakt.

Acties

Etiketten

Van alle relaties in Yuki kunnen etiketten worden afgedrukt.

Bulk mail (niet beschikbaar voor gebruiker met 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'HRM')

Het is mogelijk om vanuit Yuki grote hoeveelheden e-mails te sturen naar je relaties, bijvoorbeeld voor een marketingactie. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van zogenaamde placeholders (mailmerge codes).

Bulk actie

In Yuki is het mogelijk om in één keer een tag aan een aantal relaties toe te voegen óf in één keer een aantal relaties te verwijderen.

Import & Export (alleen beschikbaar voor een gebruiker met 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie', 'Financiële administratie' of 'Externe accountant')

Je kunt het adresboek exporteren om deze vervolgens te importeren in Excel, Outlook, Outlook Express of in een ander Yuki domein. Het is ook mogelijk om adressen te importeren in de Yuki administratie. Dit werkt met dezelfde formaten.