Periodieke facturen (oude Verkoop)

Gewijzigd op Mon, 06 Dec 2021 om 10:23 AM

Periodieke facturen zijn verkoopfacturen waarvoor een periodieke frequentie is ingesteld.

Verkoopfacturen die je regelmatig voor dezelfde klant moet aanmaken (zoals een abonnement, maandelijkse huur, onderhoudscontract etc.) kun je markeren voor herhaling. Yuki genereert dan automatisch op het juiste moment een nieuwe factuur en zet deze klaar voor verzending. Yuki past zelf op een slimme manier de omschrijving aan (april wordt mei en 2017 wordt 2018). Je hoeft dan enkel nog te controleren of de factuur nog aangepast zou moeten worden voor verzending. Periodieke facturen worden in Yuki ook wel eens 'herhaalde' facturen genoemd.

In de oude Verkoop funtionaliteit start je het proces van automatische periodieke facturen als volgt:

Daarna is de periodieke factuur actief en worden de volgende facturen automatisch op basis van de ingestelde periodieke frequentie voor verzending klaargezet.

In de vernieuwde Verkoop moet de verkoopfactuur al zijn verwerkt/verstuurd voordat je kan aangeven dat deze verkoopfactuur periodiek is.

Voor een uitgebreide beschrijving van het aanmaken van een periodieke verkoopfactuur vanuit de vernieuwde Verkoop zie artikel Periodieke factuur aanmaken.

Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens op Periodieke facturen.

Het volgende scherm wordt geopend:

In dit overzicht zie je alle verkoopfacturen waarvoor een periodieke frequentie is ingesteld.

De status van een periodieke factuur wordt weergegeven door een gekleurd vierkantje:

• Grijs betekent 'Concept'. Dit zijn instellingen voor een verkoopfactuur die nog niet is verwerkt.
  • Groen betekent 'Actief'. Deze instellingen zijn op dit moment actief (de verkoopfactuur is verwerkt, de startdatum is gepasseerd en de einddatum is nog niet bereikt).
  • Blauw betekent 'Ingepland'. Deze instellingen zijn op dit moment nog niet actief (de verkoopfactuur is verwerkt maar de startdatum is nog niet gepasseerd).
  • Rood (bolletje) betekent 'Inactief'. Deze instellingen zijn niet meer actief (de verkoopfactuur is verwerkt maar de einddatum is bereikt).

De periodieke facturen kunnen bovenin je scherm ook worden gefilterd op status (Ingepland, Nu actief, Inactief en Alle facturen) of op frequentie (Elke week, Elke maand, Elk kwartaal, Elk half jaar en Elk jaar).