Te verzenden periodieke factuur (vanuit oude Verkoop)

Gewijzigd op Wed, 28 Jul 2021 om 11:59 AM

De eerste factuur is dus een gewone verkoopfactuur die je aanmaakt en kunt versturen. De volgende periodieke facturen worden dan automatisch in het overzicht 'Te verzenden' klaargezet volgens de aangegeven periodiek. Ze worden dus niet automatisch verstuurd.

Bij de facturen die automatisch klaargezet zijn in het overzicht 'Te verzenden' wordt bij herhalen geen frequentie weergegeven. Vul hier zelf ook geen frequentie in.

Hieronder wordt beschreven hoe je vanuit de oude Verkoop functionaliteit een periodieke factuur die is klaargezet voor verzending ook daadwerkelijk verwerkt en verstuurd.

Beweeg je met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik je links in je scherm op Te verzenden.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik in de kolom 'Periodieke factuur' op het icoon Periodieke factuur achter de te verzenden periodieke factuur om de eigenschappen van de periodieke factuur te bekijken.

TIP!

De kolom 'Periodieke factuur' kan worden toegevoegd aan dit overzicht door bovenin je scherm te klikken op de knop Pas de getoonde kolommen aan.

Selecteer één of meerdere periodieke facturen die je wilt verwerken en versturen en klik vervolgens bovenin je scherm op de knop Verwerken.

Factuurnummer

Het factuurnummer wordt bepaald als de periodieke factuur definitief wordt verwerkt.

Onderwerp en omschrijving

Het onderwerp van de periodieke factuur en de omschrijving per factuurregel worden automatisch aangepast als hier een datum in verwerkt is. De volgende data formaten worden als zodanig herkend:

• Voor alle periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 6 juni
    • juni
    • 2017
    • 6 juni 2017
  • Voor wekelijkse periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1-2017 of 2017-1
    • 1/2017 of 2017/1
    • 1.2017 of 2017.1
  • Voor maandelijkse periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1/6/17
    • 1/6/2017
    • 6/2017
    • 2017/6
  • Voor periodieke facturen per kwartaal: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1ste/2de/3de/4de
    • eerste/tweede/derde/vierde
    • 3/2017
    • 2017/3
  • Voor halfjaarlijkse periodieke facturen: (minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 1ste/2de
    • eerste/tweede
    • 2/2017
    • 2017/2
  • Voor alle jaarlijkse periodieke facturen: ( Minimaal een spatie ervoor en erachter)
    • 6 juni
    • juni
    • 6 juni 2017.