Bij een wijziging van een periodieke factuur zet je de oude periodieke factuur stop, maak je een kopie vanuit de basisfactuur (waarbij je de eigenschappen van de periodieke factuur hebt vastgelegd), voer je in deze kopie de wijzigingen door en leg je weer de instellingen (frequentie en datum van volgende factuur) voor het herhalen van de factuur vast.


Beweeg met je muis boven het icoon Verkoop in de navigatiebalk en klik vervolgens op Periodieke facturen.


Periodieke factuur stopzetten

Selecteer in het overzicht van de ingeplande facturen de periodieke factuur die je wilt stopzetten en klik je vervolgens boven in het scherm op de knop Stop.Er wordt gevraagd of je het stopzetten wilt bevestigen:Gooi niet de periodieke factuur zelf weg. Dit is immers een verkoopfactuur die al aan de klant is verstuurd en hoort dus in de administratie te blijven staan.


De stopgezette periodieke factuur verdwijnt uit het overzicht met de ingeplande periodieke facturen. Je vindt deze factuur terug in het overzicht van alle inactieve of alle periodieke facturen.


Periodieke factuur kopiƫren en wijzigingen doorvoeren

Klik in het overzicht van alle inactieve of alle periodieke facturen op het onderwerp van de basisfactuur om deze te openen en klik vervolgens op de knop KopiĆ«ren om een kopie te maken van de periodieke factuur.In het nu geopende scherm klik je op de knop Bewerken en voer je je wijzigingen door. Klik vervolgens op de knop Bewaren om de gewijzigde gegevens op te slaan.


Klik op de knop Bewaren bovenin het scherm om de gewijzigde factuur op te slaan.


Instellingen periodieke factuur opnieuw vastleggen

Leg vervolgens de instellingen van de 'nieuwe' periodieke factuur vast door te klikken op de knop Periodieke factuur.Voer de frequentie en desgewenst de datum van de volgende factuur in. opnieuw in (datum waarop de eerste volgende periodieke factuur automatisch moet worden aangemaakt en klaargezet voor verzending). Klik op de knop Bewaren om de nieuwe instellingen van de periodieke factuur vast te leggen.


Deze zogenaamde 'concept' periodieke factuur vind je terug in het overzicht met de ingeplande periodieke facturen.Deze 'concept' periodieke factuur moet eerst in Yuki worden verwerkt en verstuurd voordat de volgende periodieke facturen vanaf de startdatum automatisch in de lijst 'Te verzenden' worden klaargezet volgens de aangegeven frequentie. 


LET OP!

De factuur wordt pas automatisch herhaald als deze gewijzigde factuur in Yuki is verwerkt.