Hoe kan ik in overzichten een periode selecteren?

Gewijzigd op Thu, 23 Nov 2023 om 03:13 PM

Yuki kent een geavanceerde functie om snel een periode te selecteren. Dat kan een jaar zijn, maar ook een half jaar, een kwartaal of maand.

Je vindt de functie bovenin je scherm in een aantal overzichten:

Bij een fiscaal jaar (gebroken boekjaar, verkort of verlengd boekjaar) wordt de functie als volgt getoond:

Naar volgende of vorige periode bladeren

Je kunt direct bladeren naar een vorige of volgende periode van dezelfde soort (dus naar het vorige jaar of de volgende maand) door te klikken op de pijltje naar rechts of naar links. Je overzicht wordt direct daarop aangepast.

Een andere periode selecteren

Om een andere periode te selecteren klik je op het kalender icoon. Het periodeselectie scherm wordt geopend:

De selectiemogelijkheden passen zich aan het gekozen overzicht aan. Dus niet altijd zijn alle mogelijkheden zichtbaar. Het bovenstaande periodeselectie scherm is de meest uitgebreide vorm. De volgende periodes kunnen worden geselecteerd:

• Alle jaren: de filter op datum wordt dan uitgeschakeld
  • Een jaar (of fiscaal boekjaar)
  • Een semester, kwartaal of maand
  • Een vrij in te geven datum range.

Bepaalde financiƫle overzichten worden standaard getoond voor het fiscale boekjaar. Dat kan een gebroken boekjaar, een verkort of een verlengd boekjaar zijn. Dit kan per administratie worden ingesteld.

Het onderstaande periodeselectie scherm wordt dan getoond:

Indien een boekjaar verkort of verlengd is verdwijnen automatisch de keuzemogelijkheden voor semesters en kwartalen.

Desgewenst kun je de gegevens in de financiĆ«le overzichten in kalenderjaren laten weergeven door te klikken op de link Wissel naar kalenderjaren