Voorbeeld SOAP-koppeling met Visual Studio 2005

Gewijzigd op Wed, 28 Jul 2021 om 11:53 AM

Instructies voor het opzetten van een SOAP-koppeling met de Yuki API in Visual Studio 2005:

• Start Visual Studio 2005 op en maak een nieuw project van het type Windows forms applicatie aan.
  • Klik in de Solution Explorer met de rechtermuis op de naam van het project en klik op Add Web Reference...
  • Voer de URL van de webservice in en klik op Go.
  • Als de webservice is gevonden en de WSDL is geladen klik je op Add Reference om de Wizard te voltooien en terug te keren naar het project. De 'Solution Explorer' zal nu een nieuwe entry bevatten: 'Web References' , 'nl.yukiworks.api'.
  • Maak vervolgens een formulier aan met een knop en een tekstvak waarin je de Webservice toegangscode (WebserviceAccessKey) kunt typen.
  • Dubbelklik in de form editor om automatisch code voor een button click event handler te genereren. Bekijk onderstaande code om te zien hoe de class en event handler methode er ongeveer uit moeten zien.
  • In de schermafbeelding zie je dat 'Visual Studio' de URL omgekeerd heeft geconverteerd naar de namespaces: 'api.yukiworks.nl', 'nl.yukiworks.api'. De class 'Accounting service' behoort toe aan de 'nl.yukiworks.api' namespace.
  • Plaats de code die webservice methodes aanroept altijd in een 'Try...Catch block'.