RC administraties

Gewijzigd op Tue, 30 May 2023 om 12:08 PM

Klik in de navigatiebalk op het icoon Backoffice en vervolgens in het nu geopende scherm onder Checklist op RC administraties

Het volgende scherm wordt geopend:

Hier worden op maandniveau de boekingen (transacties) gecontroleerd tussen de administraties die in Yuki een RC-verhouding met elkaar hebben.

Indien het saldo van een bepaalde maand 0,00 euro is dan lopen de boekingen in administratie A weg tegen de tegenboekingen in administratie B en vice versa.

Een saldo in een bepaalde maand kan de volgende oorzaken hebben:

• Overboeken van een bedrag van een bankrekening in administratie A naar een bankrekening in administratie B
  • Betalen van een factuur in administratie A van een bankrekening van administratie B.

De tegenboeking is dan nog niet aanwezig in de desbetreffende administratie.

TIP!

Om bij het afsluiten van het boekjaar de rente te berekenen zoals die is vastgelegd in de RC-overeenkomst klik je op de knop Renteberekening