Yuki release maart 2024

Gewijzigd op Tue, 26 Mar 2024 om 10:46 AM

Software release

• Geautomatiseerd boeken voor eenmanszaken met optie 'Er worden geen bankrekeningen geboekt' geoptimaliseerd

In een eenmanszaak wordt bij de eerste facturen van een nieuwe leverancier/klant de betaalmethode automatisch ingesteld op 'Betaald in/uit privé" én wordt de naam van de eigenaar (enige ondernemer) automatisch ingevuld. Voor dit laatste is het belangrijk dat er maar één medewerker in de administratie is aangemaakt.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Algemene financiële domeininstellingen

• Nieuw overzicht 'Activiteiten ondernemers' in portaal

In het Yuki accountant portaal is er voor de portaalbeheerder een nieuw overzicht beschikbaar met de activiteiten van de ondernemers in een domein:

• laatste inlog van de ondernemer
  • aanwezige bankkoppeling
  • het aantal aangeleverde banktransacties
  • het aantal aangeleverde inkoopfacturen
  • het aantal aangeleverde verkoopfacturen
  • het aantal verkoopfacturen dat is aangemaakt en verstuurd m.b.v. de Verkoop functionaliteit in Yuki.

Voor een uitgebreide beschrijving zie artikel Overzicht 'Activiteiten ondernemers'

Opgeloste bugs

• 199618 Breng de oude link terug achter het icoon "Uploaden" in het Archief
    De knop Upload in het archief werkt weer als vanouds, zodat gebruikers kunnen uploaden in "Te verwerken door Yuki" voor financiële documenten of "Te archiveren door mij" voor persoonlijke documenten. Door een bug werd altijd de waarschuwingsmelding over het uitfaseren van de Scan Wizard geopend.
  • 167570 Memoriaalboeking boeken met datum vóór blokkeerdatum van administratie
    Wanneer je een memoriaalboeking bewerkt, zorgt het wijzigen van de datum naar een datum vóór de blokkeer- of afsluitdadatum er niet langer voor dat het proces helemaal stopt, maar kun je de datum achteraf nog bewerken.
  • 179322 Btw-tarief kan worden aangemaakt door eindgebruiker met beheerrol, waardoor de gebruikersstroom kan worden voltooid
    Wanneer de portaal klantinstelling "BTW-codes aanmaken of wijzigen*" is ingesteld op "Volledige toegang", kunnen gebruikers nu daadwerkelijk BTW-tarieven aanmaken of wijzigen via het scherm Instellingen in een domein.

• 182831 Als BO-gebruiker wil ik de "Aantal oproepen per dag voor webservices" op domeinniveau zien.
    Het aantal oproepen per dag van webservices op domeinniveau is nu ook zichtbaar voor accountants, zodat ze kunnen controleren hoeveel oproepen een domein doet (bijvoorbeeld als ze tegen de limiet van 1.000 oproepen aanlopen).