Financiële monitor (Beta)

Gewijzigd op Ma, 5 Aug om 8:41 AM

In de financiële monitor zie je de belangrijkste indicatoren (kengetallen) van je bedrijf, grafisch in beeld gebracht. Bekijk de standaardgrafieken van de ontwikkeling van je netto omzet, omzet en kosten, bedrijfslasten en ouderdom van openstaande klanten en leveranciers.

Daarnaast kun je, indien gewenst, ook een aantal optionele grafieken van indicatoren laten tonen zoals het banksaldo, de kasbalans, de werkkostenregeling en de wat complexere KPI's (Kritieke Prestatie Indicator) zoals werkkapitaal en financiële gezondheid (solvabiliteit en rentabiliteit op eigen vermogen) van het bedrijf.

Je kunt de financiële monitor o.a. bekijken van het huidige jaar (tot en met de huidige maand) of de afgelopen jaren. De gegevens van de verschillende indicatoren worden in onderstaande afbeelding getoond tot en met maart van 2024.

Voor de indicatoren Netto omzet en Omzet en kosten kunnen de gegevens van vorig jaar getoond of verborgen worden door deze te activeren of deactiveren in de instellingen.

Het is mogelijk om de in de monitor getoonde indicatoren en/of de volgorde daarvan aan te passen. Hiervoor kun je de monitorinstellingen wijzigen door te klikken op de knop Instellingen.

Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant' of 'Directie' kan de financiële monitor bekijken of de instellingen aanpassen.

Vanuit de financiële monitor kan een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiële administratie', 'Externe accountant' of 'Directie':

• de getoonde indicatoren en/of de volgorde daarvan aanpassen
  • de financiële nieuwsbrief downloaden of afdrukken.

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Monitor

Het volgende scherm wordt geopend:

LET OP!

Klik op de link Wissel terug om de oude versie van de financiële monitor te activeren.

Beweeg met je muis over de grafiek van een indicator om de gegevens van een bepaalde maand of ouderdom van openstaande klanten en leveranciers in meer detail te bekijken.

In de grafiek van de indicator 'Financiële gezondheid' klik je hiervoor op het i-tje achter 'Solvabiliteit' of 'Rentabiliteit op eigen vermogen' klikken.

De gegevens die worden getoond in de financiële monitor kunnen worden ververst door te klikken op de knop Verversen

Klik op de knop Bekijk overzicht in één van de grafieken in de monitor om de desbetreffende indicator in meer detail te kunnen bekijken.

TIP!

Yuki stelt de grafieken van de monitor ook beschikbaar als widgets zodat deze bijvoorbeeld op een eigen intranet getoond kunnen worden.

Getoonde indicatoren en/of volgorde daarvan aanpassen

Je kunt de instellingen van de financiële monitor wijzigen door te klikken op de knop Instellingen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Geef aan of de Omzet en kosten en/of Netto omzet van vorig jaar getoond moeten worden in de standaardgrafieken.

Geef hier ook aan welke optionele indicatoren in de financiële monitor moeten worden getoond en welke verborgen moeten blijven. Sleep met behulp van de knop met de puntjes een indicator naar de juiste plaats in de volgorde van de getoonde indicatoren in je scherm. Klik op de knop Bewaren om je wijzigingen te bewaren.

Financiële nieuwsbrief downloaden of afdrukken

Je kunt een financiële krant (PDF-document) openen die de gegevens van de financiële monitor bevat door te klikken op de knop Nieuwsbrief

Het volgende scherm word geopend:

Standaard wordt de nieuwsbrief van de geselecteerde administratie met de gegevens van het huidige jaar tot en met vandaag getoond, De administratie en/of de getoonde periode kun je echter aanpassen door links onderaan de nieuwsbrief de gewenste administratie en/of één van de volgende periodes te selecteren: vorige week, laatste kwartaal of vorige maand.

De getoonde nieuwsbrief kan worden gedownload of afgedrukt worden door te klikken op de iconen Downloaden of Afdrukken