Hoe maak ik een creditfactuur aan?

Gewijzigd op Wed, 03 Aug 2022 om 06:29 PM

Wanneer je een verkoopfactuur wilt crediteren die niet vanuit Yuki is verstuurd dan moet je altijd handmatig een nieuwe creditfactuur aanmaken.

Een verkoopfactuur die je vanuit Yuki hebt aangemaakt en verstuurd naar je klant kan op twee manieren worden gecrediteerd in Yuki. Dit is afhankelijk van het feit of je de verkoopfactuur in zijn geheel of slechts gedeeltelijk wilt crediteren.

Verkoopfactuur in zijn geheel crediteren

Open de verstuurde verkoopfactuur die je in zijn geheel wilt crediteren vanuit Archief of Verkoop en klik vervolgens op de knop Creditfactuur. De totaalbedragen van alle verkoopartikelen op de verkoopfactuur zullen worden gecrediteerd.

Het volgende scherm wordt geopend:

Yuki voegt automatisch de tekst 'Creditfactuur voor factuur [factuurnummer]' toe aan het onderwerp van de factuur.

Verkoopfactuur gedeeltelijk (één of meer verkoopartikelen) crediteren

Kopieer de verkoopfactuur door deze te openen en vervolgens te klikken op de knop Kopiëren

of maak een nieuwe verkoopfactuur aan en zet vervolgens een minteken voor de prijs of het aantal van één of meer verkoopartikelen die je wilt crediteren. Het btw-bedrag van de creditfactuur wordt automatisch aangepast.

TIP!

Je kunt ook van tevoren een aantal credit verkoopartikelen aanmaken.

Yuki voegt automatisch de tekst 'Creditfactuur voor factuur [factuurnummer]' toe aan het onderwerp van de factuur
.

Klik in de geopende creditfactuur op de knop Volgende om een schermvoorbeeld van de factuur te bekijken. De tekst 'Creditfactuur' wordt linksboven op de creditfactuur vermeld.

LET OP!

De tekst 'Creditfactuur' zal niet zichtbaar zijn op de creditfactuur indien het logo van je bedrijf linksboven op de  verkoopfactuur staat. In dat geval dien je het logo op de factuurlay-out naar rechts te verplaatsen.

De creditfactuur kan nu worden bewaard als een te verzenden factuur (overzicht 'Te verzenden facturen') of conceptfactuur (overzicht 'Conceptfacturen') door te klikken op de knop Bewaren.

Voor een uitgebreide beschrijving van het aanmaken, versturen en afhandelen van een creditfactuur zie artikel Creditfactuur aanmaken, versturen en afhandelen.