In Nmbrs Accounting bepaal je per project wie inzage heeft in het project. Zo scherm je documenten, transacties, e-mails, taken en afspraken af voor medewerkers voor wie het project niet relevant is.
Belangrijke beveiligingsprincipes
- Projectrechten overschrijven itemrechten: Het toegangsniveau van een project overschrijft de individuele privacy-instellingen van de onderliggende items. Voeg je bijvoorbeeld een document met het label Privé toe aan een project? Dan kan iedereen met toegang tot dat project dit document alsnog inzien.
- Inzage in financiële gegevens: Gebruikers met toegang tot een project zien automatisch alle bijbehorende financiële gegevens en boekingen, ongeacht hun algemene rol in de administratie. Hierdoor kun je gerichte financiële inzichten delen zonder toegang te geven tot de volledige boekhouding.
- Projectbeheerder: De maker van het project is standaard de beheerder. Alleen de beheerder kan de projectdetails en toegangsrechten wijzigen of het beheer overdragen aan een andere gebruiker.
Rechten per gebruikersrol
- Rol 'Directie': Heeft altijd toegang tot alle projecten (inclusief projecten met het niveau Beheerder en leden) en kan overal inhoud toevoegen of bekijken.
- Rol 'Backoffice': Heeft toegang tot alle algemene projecten, behalve projecten met het niveau Beheerder en leden. Kan gegevens toewijzen en inhoud bekijken/wijzigen.
- Vertrekkende beheerder: Is de beheerder van een project niet langer actief als gebruiker binnen het domein? Dan kunnen de instellingen uitsluitend nog worden aangepast door een gebruiker met de rol Directie.
- Automatische Payroll-projecten: Projecten die automatisch worden aangemaakt via de Nmbrs Payroll-koppeling (loonkosten per afdeling) zijn standaard uitsluitend toegankelijk voor gebruikers met de rol Backoffice of Directie.
Overzicht van toegangsniveaus
Een project kan de volgende toegangsniveaus hebben:
- Alle gebruikers (Alle gebruikers binnen het domein)
- Alle werknemers (Alle geregistreerde werknemers in de administratie)
- Directie (Gebruikers met de rol 'Directie')
- Beheerder en leden (Alleen de geselecteerde gebruikers)
Volledig afgeschermd; project is niet zichtbaar in lijsten voor niet-leden of Backoffice-gebruikers.
Bijzonderheden bij 'Beheerder en leden'
Kies je voor Beheerder en leden, dan heeft uitsluitend de aangewezen beheerder de bevoegdheid om:
- Projectdetails te bewerken of het project te verwijderen.
- Meerdere documenten tegelijk te uploaden.
- Taken aan te maken binnen het project.
De volledige inhoud samen te voegen met een ander bestaand project.
LET OP!
Wijs je bij dit toegangsniveau een andere beheerder aan? Dan verliest de oorspronkelijke maker van het project direct de beheerdersrechten en de bijbehorende bevoegdheden.
Toegang tot Toegangsniveau project
Om toegang te krijgen:
- klik je op het icoon Projecten in de navigatiebalk
- klik je op Lopende projecten, Mijn projecten, Alle projecten of Recent bekeken
- klik je vervolgens in het nu geopende scherm op > voor het desbetreffende project.
Details toegangsniveau project

In dit scherm vind je de details van het toegangsniveau van het project op het tabblad Details onder Toegang.
Was dit artikel nuttig?
Dat is fantastisch!
Hartelijk dank voor uw beoordeling
Sorry dat we u niet konden helpen
Hartelijk dank voor uw beoordeling
Feedback verzonden
We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren