Yuki houdt voortdurend in de gaten of bepaalde onderdelen van de boekhouding van de administratie(s) in een domein compleet en correct zijn verwerkt. De score van deze controles wordt weergegeven in de kwaliteitsmonitor. 


Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein kan de kwaliteitsmonitor bekijken.


Om de score van de kwaliteitscontrole van de bank te bekijken, beweeg je met je muis boven het icoon Backoffice in de navigatiebalk en klik je vervolgens op Kwaliteitsmonitor. Klik in het nu geopende scherm op Bank.


De controle van de module Bank bestaat uit de volgende zaken:

  • Is het beginsaldo van een bankrekening, inclusief creditcard, ingevoerd en is dit saldo correct?
  • Is de bank bijgewerkt?Klik op één van de rubrieken in een onderdeel om de score daarvan tot in detail te bekijken.


Nadat je ervoor hebt gezorgd dat de benodigde aanvullingen en/of correcties zijn uitgevoerd kun je vervolgens de score van de kwaliteitsmonitor updaten door op de knop Verversen te klikken. Onder de score wordt nu de datum en het tijdstip weergegeven wanneer deze voor het laatst is ververst.


Beginsaldo bank aanwezig en correct

In de administratie wordt van elke bankrekening, inclusief de creditcard(s), gecontroleerd of het beginsaldo correct is ingevoerd. Dit beginsaldo is handmatig bij de bankrekening ingevoerd op basis van het saldo op de beginbalans of op het eerste bankschrift.ACTIE!

Klik op de desbetreffende bankrekening of creditcard in de bovenstaande lijst en voer het correcte beginsaldo in.


Is de bank up-to-date?

Alle bankrekeningen, inclusief creditcard(s), moeten in de administratie up-to-date zijn zodat alle rapporten en overzichten in Yuki een actuele stand van zaken aangeven. Alle banktransacties worden immers gematcht met openstaande in- en verkoopfacturen, btw-aangiften, salarisstroken en declaraties of direct in de kosten en omzet geboekt.


In de administratie wordt de datum gecontroleerd waarop alle bankrekeningen voor het laatst zijn bijgewerkt en of alle banktransacties daadwerkelijk aangeleverd zijn.
ACTIE!

Open de desbetreffende bankrekening of creditcard in de bovenstaande lijst om te bekijken op welke datum de bankrekening voor het laatst is bijgewerkt en van welke maanden er mogelijk transacties ontbreken. Zorg ervoor dat alle ontbrekende banktransacties worden aangeleverd of geüpload in de administratie.