Etiketten afdrukken

Gewijzigd op Mon, 15 May 2023 om 10:49 AM

Nadat je de relaties hebt geselecteerd die je wilt afdrukken en alle instellingen hebt ingevoerd, ga je de etiketten afdrukken. Controleer of je de kop- en voettekst in Google Chrome hebt verwijderd én een testpagina correct wordt afgedrukt voordat je daadwerkelijk begint met het afdrukken van etiketten.

TIP!

In de relatiekaart van een persoon of bedrijf kun je klikken op de knop Etiket om een etiket van die relatie af te drukken.

Beweeg met je muis boven het icoon Relaties in de navigatiebalk en klik vervolgens op Etiketten

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik vervolgens op de knop Printvoorbeeld op scherm. Het volgende scherm wordt geopend:

TIP!

Klik op de knop Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten wanneer je de instellingen van de etiketten wilt wijzigen.

Kop- en voettekst verwijderen

Voordat je de etiketten afdrukt dien je indien aanwezig de Google Chrome kop- en voettekst te verwijderen zodat de relaties correct op de etiketten worden afgedrukt. Klik op de knop Afdrukken en vervolgens op Meer instellingen.

Verwijder in het nu geopende menu achter Opties het vinkje voor Kop- en voettekst.

Testpagina afdrukken

Voordat je daadwerkelijk begint met het afdrukken van de etiketten dien je eerst een testpagina af te drukken zodat je zeker weet dat je de correcte instellingen voor de etiketten hebt ingevoerd.

Klik in het nu geopende scherm (Printvoorbeeld op scherm) op de knop Afdrukken en vervolgens op Meer instellingen.

Klik vervolgens op Afdrukken via systeemdisloogvenster.

Geef in het nu geopende venster aan dat je 1 pagina wilt afdrukken.

Klik op de knop Afdrukken om een testpagina af te drukken.

Problemen bij afgedrukte testpagina

Hieronder volgt een korte omschrijving van de mogelijke problemen met een niet correct afgedrukte testpagina en de oplossingen daarvoor.

Bij een A4 formaat etikettenvel zonder boven- en ondermarge

Adressen worden te hoog of te laag op het etikettenvel afgedrukt:

• Klik op de knop Afdrukken en selecteer in het nu geopende menu achter 'Marges' de optie 'Geen'. Klik vervolgens op annuleren om terug te keren naar het Printvoorbeeld op scherm.
  • Klik op de knop Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Bovenmarge (mm)' in '0'.
  • Verminder het aantal ingestelde rijen van het etikettenvel in het veld 'Rijen' met '1'.

Bij het afdrukken van de etiketten blijft nu de laatste rij op het etikettenvel leeg. Wanneer het etikettenvel vol is keer je het om in de printer zodat je de lege rij van het etikettenveld alsnog kunt gebruiken om etiketten af te drukken.

Bij een A4 formaat etikettenvel met boven- en ondermarge

Adressen worden te hoog of te laat op het etikettenvel afgedrukt:

• Klik op de knop Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Bovenmarge (mm)'.

Adressen worden teveel naar links of rechts op het etikettenveld afgedrukt:

• Klik op de knop Bewerk de pagina-instellingen voor het afdrukken van etiketten en wijzig het aantal millimeters in het veld 'Inspringen links (mm)'.