Yuki release oktober 2022

Gewijzigd op Fri, 28 Oct 2022 om 09:44 AM

Software release

• Bij verwijderen rekening overzichten gekoppelde transacties en documenten beschikbaar

Wanneer een rekening niet kan worden verwijderd zijn er boven de foutmelding nu twee knoppen beschikbaar om de transacties en/of documenten te bekijken die nog aan de bankrekening zijn gekoppeld.

• Goedkeuring activum verbeterd

Bij de instellingen van het activum wordt in het veld 'Omschrijving' nu standaard de omschrijving van de factuurregel of de transactieregel gebruikt.

Daarnaast wordt in het veld 'Startdatum afschrijving' de startdatum gebruikt zoals die is vastgesteld bij de instellingen van de activagroep. Het activum kan pro rata (vanaf de aanschafdatum) of vanaf het begin van het boekjaar worden afgeschreven.

• E-mail met link naar PDF of XAF exportbestand van financiĆ«le transacties

Wanneer een PDF of XAF exportbestand van financiĆ«le transacties zeer groot is (meer dan 2000 transacties), ontvangt de gebruiker zodra het bestand gereed is (binnen een dag) van Yuki  een e-mail met een link om dit exportbestand te downloaden. Je moet hiervoor wel zijn ingelogd in je domein.

• Nieuwe grootboekrekening '81010 Kredietbeperking' in rekeningschema

Aan het rekeningschema is onder Omzet en Kosten de grootboekrekening '81010 Kredietbeperking' toegevoegd.

• In overzichten verkoopartikelen extra standaard kolommen toegevoegd

In de overzichten 'Verkoopartikelen', 'Verkoophistorie' en 'Totale verkoop per artikel' zijn standaard de kolommen 'Leverancier', 'Tags', 'Standaard tekstregel' en 'Notities' toegevoegd.

Opgeloste bugs

• 1530 Assets: some depreciation % lead to a remaining balance which can't be depreciated by pushing button.
    Yuki is now be able to correctly calculate the spread of depreciation costs over the years for every setting of the depreciation % in asset details. Booking the depreciation for every year should eventually lead to a book value of zero.
  • 111137 Role check block/close admin
    Now only users with controller rights (Portal back-office controller, BO Controller) or an External accountant can block/close a financial year; both financially and analytically.
  • 108930 Link behind 'Asset statement' button in GL account opens in UI 2.1 now
  • 89243 Invoice address is used as postal address on the invoice layouts (new)
    When creating an invoice, some invoice layouts would not show the postal address of the contact. This issue has now been resolved, all invoice layouts now use the postal address instead of the invoice address.
  • 100955 Missing columns in Sales items datalists
    In the Sales item lists and reports, the colums 'tags', 'Supplier', 'Comments' and 'Default line description' have been added.