Microsoft Office 365 e-mail koppelen met Yuki e-mail

Gewijzigd op Tue, 09 Jan 2024 om 04:08 PM

Het is mogelijk Microsoft Office 365 Outlook e-mail te koppelen met je je Yuki e-mail. Hierdoor kun je e-mail ontvangen en verzenden vanuit Yuki.

TIP!

Je hebt hiervoor de ‘Exchange service’ in Office 365 nodig.

LET OP!

Verzonden e-mails worden niet gesynchroniseerd dus als je een e-mail hebt verstuurd vanuit Outlook zal deze niet verschijnen in de 'verstuurd' box van Yuki en andersom.

Doorloop de volgende stappen om Microsoft Office 365 e-mail te koppelen:

• Meld je aan bij Office.com, vervolgens klik je op de link 'Outlook'
  • Je komt nu in je postvak IN terecht, hier klik je rechtsboven in je scherm op het icoon 'instellingen'
  • Nu klik je links in je scherm op 'E-mail synchroniseren'
  • De gegevens onder 'POP en IMAP' moet je bij de hand houden omdat je deze in Yuki moet invoeren

• Nu log je in Yuki in
  • Beweeg met je muis boven het icoon E-mail in de navigatiebalk en klik vervolgens op E-mailaccounts
  • Klik links in je scherm op E-mailaccounts
  • Klik op de knop + om een nieuwe e-mailaccount aan te maken
  • Nu doorloop je de Wizard voor het aanmaken van een nieuwe e-mailaccount.
    Vul je naam en e-mailadres in.
    Als je Gebruik uitsluitend voor versturen van e-mail aanvinkt kun je geen mail ophalen vanuit Yuki.
  • In het volgende scherm klik je op de knop Meer opties.

• In het nu geopende scherm vul je alle gegevens in en neem je de POP en SMTP gegevens over vanuit je Office 365 Outlook instellingen.

LET OP!
    Zorg ervoor dat je bij de POP en SMTP gegevens SSL én Office365 hebt aangevinkt.

• Het volgende scherm geeft je de keuze om Berichten te verwijderen van server. Zorg ervoor dat je deze optie niet hebt aangevinkt zodat de e-mails zowel op je Office account en in Yuki terecht komen.
  • In de laatste stap zal Yuki je ter voorkoming van fraude een bevestiging e-mail sturen om het account te verifiëren.
  • Je activeert het e-mailaccount door in de tekst op de link bevestigen account te klikken.

LET OP!

Je kunt bij Office 365 een foutmelding krijgen over de gebruikersnaam en wachtwoord.

Dit wordt veroorzaakt door de beveiliging in Office 365. Als het goed is, ontvang je in dat geval een controle mail in je mailbox waarbij je de inlogpoging dient te verifiëren.