Grootboekrekening met openstaande posten

Gewijzigd op Thu, 28 Mar 2024 om 10:31 AM

Om de openstaande posten (crediteuren, debiteuren of RC personeel) te controleren en te wijzigen kun je gebruik maken van een aantal specifieke nabewerkingsfuncties voor facturen en banktransacties.

Alleen een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiële administratie' of 'Externe accountant' kan de nabewerkingsfuncties voor facturen en banktransacties gebruiken.

Beweeg met je muis boven het icoon Boekhouding in de navigatiebalk en klik vervolgens op Crediteuren, Debiteuren of RC personeel.

Facturen nabewerken

Voor het nabewerken van een factuur (potloodje achter regel) heb je de onderstaande mogelijkheden:

• Toon details: de boekingen die aan de factuur zijn gekoppeld worden getoond.
  • Match: het matching scherm wordt geopend, de factuur kan eventueel worden gematcht met banktransactie.
  • Afschrijven naar betalingsverschillen: het openstaand saldo wordt afgeschreven naar rekening '45900 Betalingsverschillen'.
  • Saldo afboeken: saldo van openstaande factuur wordt op geselecteerde grootboekrekening afgeboekt.
  • Wijzig betaalwijze: selecteer een andere betaalwijze zoals overschrijving (verplicht om bankrekening te selecteren) incasso, pinpas, creditcard of uit privé (verplicht om relatie te selecteren die factuur uit privé heeft betaald).

Banktransacties nabewerken

Voor het nabewerken van een banktransactie (potloodje achter regel) heb je de onderstaande mogelijkheden:

• Handmatig boeken: banktransactie handmatig op grootboekrekening (zonder btw) boeken.
  • Matchen: het matching scherm wordt geopend, de banktransactie kan eventueel worden gematcht met factuur.
  • Saldo afboeken: restant saldo van banktransactie wordt op geselecteerde grootboekrekening afgeboekt.