Inlogprocedure SSO

Gewijzigd op Wed, 28 Jul 2021 om 10:55 AM

BDO & Pinkweb

BDO en Pinkweb leggen beiden zelf apart de inloggegevens van hun Yuki gebruikers vast. Voor inloggen in Yuki vanuit hun portaal geven zij een link naar de Yuki login pagina met daarin een speciaal token. Yuki roept een proprietary web service van BDO en Pinkweb aan om hiermee de inloggegevens van de gebruiker op te halen zodat de gebruiker die niet zelf hoeft in te geven.

Het proces van het aanmaken domeinen en gebruikers wordt hieronder beschreven.

BDO en de accountants die Pinkweb gebruiken, maken vanuit hun portaal een nieuw domein aan met een hoofdgebruiker. De gebruikers die worden aangemaakt krijgen nu een e-mail met hun wachtwoord gemaild door Yuki. Om dit af te vangen wordt een BDO e-mailadres ingevuld. Bij de eerste keer inloggen vraagt Yuki het wachtwoord te wijzigen. De gebruikersgegevens (username en password) leggen ze zelf in hun eigen portaalsysteem vast bij de bij hun al bekende gebruikers. BDO heeft aangegeven dat ze dit proces van aanmaken van domeinen willen integreren in hun eigen portaal.