Voorbeeld PHP HTTP-POST koppeling met Upload webservice

Gewijzigd op Thu, 16 Sep 2021 om 01:33 PM

Hieronder vind je een voorbeeld van een applicatie waarmee je met PHP documenten kunt aanleveren via de Upload webservice.

Voorbeeld

<html>
<body>
        <form enctype="multipart/form-data" method="POST">
                <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000" />
                <table>
                        <tr>
                                <td>WebserviceAccessKey</td>
                                <td><input style="width: 250px" id="webserviceaccesskey" name="webserviceaccesskey"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                                <td>Administratie ID</td>
                                <td><input style="width: 250px" id="administrationid" name="administrationid"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                                <td>Te verzenden bestand:</td>
                                <td><input name="fileupload1" type="file" />
                                </td>
                        </tr>
                        <tr>
                                <td colspan="2"><input type="submit" value="verzenden" /></td>
                        </tr>
                </table>
        </form>
</body>
</html>
<?php
try {

$filename = $_FILES['fileupload1']['name'];
            $filesize = $_FILES['fileupload1']['size'];
            $filedata = file_get_contents($_FILES['fileupload1']['tmp_name']);
            if($filesize > 0) {
                    $webservice_url = 'https://api.yukiworks.nl/docs/Upload.aspx';

$key = $_REQUEST['webserviceaccesskey'];
                    $admin_id = $_REQUEST['administrationid'];

$url = $webservice_url . '?WebServiceAccessKey=' . $key . '&Administration=' . $admin_id . '&FileName=' . urlencode($filename);

$params = array('http' => array(
                        'method' => 'POST',
                        'header' => 'Content-Length: ' . $filesize,

'content' => $filedata

$ctx = stream_context_create($params);

$fp = fopen($url, 'rb', false, $ctx);

$response = @stream_get_contents($fp);

print_r($response);

catch(Exception $e) {

print $e;